Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Εισηγήτρια στα νομοσχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κύρωση διεθνών συμφωνιών με Ισραήλ, Κίνα, Κύπρο και Ιορδανία, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου

Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας στα νομοσχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την κύρωση τριών διεθνών συμφωνιών, ήταν χθες η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η πρώτη εκ των συμφωνιών αφορά στην παρεμπόδιση της κλοπής, των λαθραίων ανασκαφών και του παράνομου εμπορίου, καθώς και στην προώθηση της αποκατάστασης πολιτιστικών αγαθών ή πολιτιστικής περιουσίας, και υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας.

Η δεύτερη και η τρίτη συμφωνία ρυθμίζουν τους όρους πραγματοποίησης κινηματογραφικών συμπαραγωγών μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ και Ελλάδας –Κίνας αντίστοιχα. Αμφότερες οι συμφωνίες ανοίγουν προοπτικές, αφενός προβολής της πολιτιστικής παραγωγής της Πατρίδας μας σε δύο χώρες με οικονομική και πολιτιστική δυναμική παγκόσμιας εμβέλειας και, αφετέρου, προσέλκυσης επενδύσεων από αυτές στον οπτικοακουστικό τομέα.

Τα σχέδια νόμου θα συζητηθούν αύριο Πέμπτη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *