Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Εκλογές 2023: Με διπλό μήνυμα στην Πάτρα σήμερα ο Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης -Τι θα πει

Ευγνωμοσύνη στον κόσμο της παράταξης θα εκφράσει απόψε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην ΕΑΠ στην Πάτρα,, ερχόμενος από τον Πύργο, για τη στήριξη που δίνει στο κόμμα σε μια «άχαρη» περιοχή

Ερχεται στην Πάτρα, για τους φίλους, αλλά θα απευθυνθεί και στους αντιπάλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επιφυλάσσει μηνύματα δύο ταχυτήτων σήμερα Παρασκευή 5/05/2023 μιλώντας σε παραταξιακό ακροατήριο, ώρα 7, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ. Γνωρίζει σε ποια περιοχή καταφθάνει και θα προσαρμόσει ανάλογα τις παρεμβάσεις του.

Ξέρει ότι έρχεται σε μια Αχαΐα που παραμένει κάστρο της κεντροαριστεράς, με τα γνωστή αλλαγή σκυτάλης που έγινε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις εκλογές του 2015. Και για τον λόγο αυτό θα επιχειρήσει να ζεστάνει το παραταξιακό ακροατήριο με ένα θερμό μήνυμα ευγνωμοσύνης προς την κοινωνική βάση και το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, που όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν και βάζουν πλάτη, σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια, ως διαρκής μειοψηφία, σθεναρή και ακαταπόνητη, παρά τις πικρίες, τις ήττες, τις τριβές, την απαξία που έχουν υποστεί σε εποχές σκληρής πόλωσης.

Την ίδια στιγμή, όμως, θα επιχειρήσει τα ανοίγματά του και προς την πολιτικά αντίπαλη περιοχή. Θα απευθυνθεί προς τους πολίτες που στέκονται παραδοσιακά απέναντι από τη φιλελεύθερη παράταξη. Θα πραγματοποιήσει απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε επίπεδο επικρατείας και περιφέρειας και θα ζητήσει από τους πολίτες να το αξιολογήσουν νηφάλια και απροκατάλυπτα, διερωτώμενοι αν οι προκαταλήψεις και οι παραταξιακές αγκυλώσεις αποτελούν επαρκή κίνητρα για να απορρίψουν τη σημερινή κυβέρνηση και τις επιδόσεις της, σε μια περίοδο πολύ μεγάλων δοκιμασιών, στις οποίες αντεπεξήλθε σε σημαντικό βαθμό.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θεωρεί «χαμένη» την περίπτωση της Αχαΐας, καθώς δεν είναι ο πολιτικός αρχηγός που παρατά υποθέσεις και πολιτικά μέτωπα. Επιπλέον ξέρει ότι η εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου θα δημιουργήσει εντυπώσεις που θα προδικάσουν το αποτέλεσμα του β’ εκλογικού γύρου. Συνεπώς όσο μεγαλύτερη διαφορά εξασφαλίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο αναπόδραστη και νομοτελειακή θα καταστήσει την υπόθεση της αυτοδυναμίας στη συνείδηση της πιο ρευστής μερίδας των ψηφοφόρων. Συνεπώς η αυτοδυναμία περνάει και από την Αχαΐα.

Η ΝΔ θεωρεί ότι ως κυβέρνηση υπερασπίστηκε κατ’ εξοχήν τις αχαϊκές υποθέσεις σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες προκάτοχες, ανταποκρινόμενη στην ψήφο του 2019 που της επέτρεψε να κατακτήσει 4 έδρες στον Νομό. Και θα παρουσιάσει τις επιδόσεις της ως επιχείρημα.

Ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί θα βρίσκεται στην Ηλεία, ενώ χθες Πέμπτη 4/05/2023, ήταν η σειρά της Κεφαλονιάς.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *