ΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Επισημοποιείται το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Νέος γύρος αναμέτρησης στην Πολιτική Γραμματεία την Τρίτη

Ο Κασσελάκης αναχωρεί για τις ΗΠΑ αλλά μαίνεται ο εμφύλιος στην Κουμουνδούρου

Η διαδικασία επιλογής των τομεαρχών, οι οποίοι θα αναλάβουν να ηγηθούν της «σκιώδους» κυβέρνησης, άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον προέδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη να στέλνει τελεσίγραφο σε στελέχη που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, ότι «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλεκτρισμένη, με δεδομένο ότι ο Κασσελάκης σήκωσε το γάντι για πρώτη φορά «δείχνοντας» προς την έξοδο όσους δεν μπορούν να συντονιστούν με τον κομματικό ρυθμό στο εξής. Η δήλωση αυτή του νέου προέδρου έγινε με αφορμή την άρνηση που εισέπραξε από στελέχη του κόμματος που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση του να αναλάβουν θέσεις τομεαρχών και τους αναπληρωτές τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από την δήλωση του ανέφερε ότι «έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς. Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους Τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο.»

ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη αντίδραση από την «Ομπρέλα»

Οι απειλές του Κασσελάκη περί έξωσης των διαφωνούντων από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Η πρώτη αντίδραση ήρθε δια στόματος της πρώην βουλευτή Αννέτας Καββαδία.

Η Αννέτα Καββαδία στέλεχος της «Ομπρέλας» σε ανάρτησή της έγραψε στο facebook:

«L’État, c’est moi? Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;». Και αφού παραθέτει τι προβλέπει το άρθρο 39 τονίζει: «Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές». «Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών. 1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ως συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου φέρεται να ήταν καθοριστική για τις αρνήσεις που εισέπραξε. Τα «όχι» των πρωτοκλασάτων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην πρόταση της ηγεσίας να αναλάβουν υπό την ευθύνη τους συγκεκριμένους τομείς καταδεικνύουν αφενός την απροθυμία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να συνεργαστεί με τον Παύλο Πολάκη αλλά και να συμμετάσχει σε οτιδήποτε φέρει τη σφραγίδα του νέου προέδρου και αφετέρου την απόφαση του Κασσελάκη να αλλάξει το κόμμα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές και σκληρές αντιδράσεις.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη σε τεταμένο κλίμα, με τον πρόεδρο όμως του κόμματος να μην είναι παρών, καθώς την Κυριακή το πρωί αναχωρεί για τις ΗΠΑ.

Αυτό και μόνο αναμένεται να εκνευρίσει τα στελέχη που περίμεναν τη σύγκληση του οργάνου προκειμένου να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον νέο πρόεδρο.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης περιφρονεί τις διαδικασίες του κόμματος, για αυτό άλλωστε μεταθέτει και τη διεξαγωγή του συνεδρίου για τον Φεβρουάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *