Η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για καθέναν από τους δράστες της δολοφονίας του Άλκη

Λεπτομερή έκθεση προς την ανακρίτρια του 7ου Τακτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έστειλε την 6η Φεβρουαρίου η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην οποία καταγράφονται όλα τα στοιχεία που αφορούν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας από τους 12 συλληφθέντες ή καταζητούμενους για τη δολοφονία του Άλκη.

Δεν είναι απλώς ένα who is who της άγριας συμμορίας των χούλιγκαν που συμμετείχε στο φονικό. Είναι ένα χρονικό στο οποίο αποτυπώνονται οι σχέσεις μεταξύ των νεαρών και οι διάλογοι πριν την επίθεση κατά του Άλκη. Επίσης, καταγράφεται από τα μεταξύ τους λεχθέντα και το ποσοστό ευθύνης του καθενός (στον βαθμό που κάτι τέτοιο είναι εφικτό).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επίθεση εμπλέκονται, πλέον του Αλβανού Αfksendos Carciu, οι:

Gega Alessandro
Τζούροβιτς Οδυσσέας
Demirazi Roxhers
Χαντζηκωνσταντίνου Δημήτριος
Σαρακατσάνος Στέργιος
Βαρβέρης – Βασιλειάδης Ιωάννης
Καλαϊτζίδης Νικόλαος
Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας
Κουμαρόπουλος Ιωάννης
Kambo Geraldi
Άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος επιβιβαζόμενοι σε τρία επιβατηγά αυτοκίνητα: ένα Citroén C3 λευκού χρώματος συνιδιοκτησίας του Carciu, ένα Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας Χαντζηκωνσταντίνου και ένα αυτοκίνητο Volkswagen Polo ποντικί χρώματος. Στo Citroen οδηγός ήταν ο Carciu, συνοδηγός ο Geka, πίσω από τη θέση του οδηγού ο Τζούροβιτς και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Demirazi. Στο δεύτερο όχημα που ακολουθούσε, μάρκας Renault, οδηγός ήταν ο Χαντζηκωνσταντίνου Δημήτριος, συνοδηγός ο Σαρακατσάνος Στέργιος, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Βαρβέρης – Βασιλειάδης Ιωάννης και στην πίσω θέση του συνοδηγού ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος. Στο τρίτο αυτοκίνητο, μάρκας Volkswagen, οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, συνοδηγός ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Κουμαρόπουλος Ιωάννης και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Καmbo Geraldi. Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα, με την άφιξή του στο σημείο, στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή.

Περαιτέρω, ο Γκέκα Αλέξανδρο, μόλις μετά την έναρξη της επίθεσης, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος από την πλευρά των αμυνόμενων και αυτοτραυματίστηκε στο χέρι, πιθανώς από μαχαίρι που έφερε. Ο ίδιος πριν την επίθεση βρισκόταν στον αγώνα βόλεϊ στο γήπεδο «Παλατάκι» μαζί με τον Carciu.

O Demirazi κατάγεται από την Κορυτσά και κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση. Ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος είναι φίλος με τον Βαρβέρη – Βασιλειάδη και είναι μέλος του συνδέσμου οπαδών ΠΑΟΚ Μακεδόνες. Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Renault Clio Χαντζηκωνσταντίνου, Σαρακατσάνος, Βαρβέρης, Καλαϊτζίδης κρατούσαν σιδερένιο σωλήνα κατά την επίθεση. Ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι, ο Κουμαρόπουλος Ιωάννης κρατούσε δρεπάνι, με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες. Ο υπήκοος Αλβανίας Kambo κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τραύματα. Στο τρίτο αυτοκίνητο, Volkswagen Polo, ενδέχεται να υπήρχε και πέμπτο άτομο το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση.

Από την ανάλυση των επικοινωνιών του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου μάρκας iPhone που κατείχε ο Carciu, την παρατήρηση των κατασχεθέντων βιντεοληπτικών υλικών και τη λοιπή αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα παρακάτω για τους εμπλεκόμενους:

Για τον Geka προέκυψε ότι ο Carciu τον έχει καταχωρισμένο στον κατάλογο του κινητού τηλεφώνου ως «Geks». Στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης facebook messenger ο Carciu απέστειλε μήνυμα από το προφίλ του στον Geka στις 17:53 στον οποίο γράφει «ei» «pou eisai» «pame palataki me bobo». Και ο Geka τού απάντησε «έλααα μπρο» και ο Carciu τού απάντησε «psinesai ti? Ela».

Στις 18:59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων. Ο Carciu μετέβη στον αγώνα βόλεϊ με τον Geka και ένα τρίτο άτομο μη εμπλεκόμενο στη συμπλοκή, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο μάρκας Citroen. Μετά το πέρας του αγώνα αναχώρησαν από το γήπεδο και μετέβησαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπου τους ανέμεναν υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην επίθεση.

Εσωτερικά του οχήματος μάρκας Citroen εντοπίστηκε στη χειρολαβή του συνοδηγού ίχνος καστανέρυθρης ουσίας, πιθανότατα αίμα, εκ του οποίου ελήφθη και σχετικό δείγμα. Εκτιμώντας την πληροφορία ότι ο Γκέκα επέβαινε στη θέση του συνοδηγού τόσο κατά την άφιξη στον τόπο όσο και κατά τη διαφυγή, και το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο χέρι με την κεφαλή, εκτιμάται ότι πιθανόν ίχνος να προέρχεται από τραύμα του χεριού του. Στις 5 Φεβρουαρίου 2022 ο Γκέκα εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην οδό Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη, όπου επιτηρήθηκε και διαπιστώθηκε ότι συναντήθηκε με τον Τζούροβιτς Οδυσσέα και κινήθηκαν από κοινού με τα πόδια στο κέντρο της πόλης μέχρι ώρα εννέα που κατέστη δυνατή η επιτήρησή τους.

Για τον Τζούροβιτς Οδυσσέα προέκυψε ότι: Ο Τζούροβιτς τυγχάνει σεσημασμένος, καθόσον έχει απασχολήσει στο παρελθόν για απείθεια και διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο Carciu τον έχει καταχωρισμένο στον κατάλογο του κινητού του τηλεφώνου. Έχει μαζί του επικοινωνίες στις εφαρμογές facebook messenger, Instagram και viber.

Στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα οκτώ εντοπίστηκε από αστυνομικούς υπηρεσίας να κινείται με τα πόδια με τον Γκέκα στο κέντρο της πόλης. Για τον Demirazi Roxhers σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες τελούμενες από κοινού που τέλεσε 14 Μαρτίου 2019 επί της οδού Νικόλαου Πλαστήρα στην περιοχή Χαριλάου, σημείο όπου έλαβε χώρα και η συμπλοκή και ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη Καμπανού. Από κοινού με τον Carciu και άλλα δύο άτομα, οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν απρόκλητα σε δύο οπαδούς της ομάδας του Άρη, στη στάση λεωφορείου με την ονομασία «Στροφή Πανοράματος», κατά τη διάρκεια της οποίας με αιχμηρά αντικείμενα κατάφεραν στον έναν τραύματα. Όπως προέκυψε από την έρευνα στο τερματικό της υπηρεσίας την 3η.2.2022 και ώρα 00:40, ο Demirazi πραγματοποίησε έξοδο από τη χώρα προς Αλβανία μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής, με τον πατέρα του και τη γιαγιά του.

Για τον Χαντζηκωνσταντίνου Δημήτριο προέκυψε ότι το αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio, μαύρου χρώματος, ιδιοκτησίας του πατέρα του, είναι το δεύτερο όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μετάβαση στον τόπο του εγκλήματος και τη διαφυγή.

Τυγχάνει σεσημασμένος καθόσον έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Εργάζεται σε τεχνική εταιρεία, και από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2022 απουσιάζει από την εργασία του επικαλούμενος ασθένεια. Είναι κάτοικος και χρήστης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Για τον Σαρακατσάνο Στέργιο προέκυψε ότι: είναι σεσημασμένος καθόσον έχει συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2021 κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς κατελήφθη να φέρει πάνω του ένα μεταλλικό μαχαίρι μήκους 18 cm με λάμα 8 cm. O Carciu έχει μαζί του επικοινωνίες στην εφαρμογή facebook messenger είναι κάτοχος και χρήστης τηλεφωνικών συνδέσεων.

Για τον Βαρβέρη – Βασιλειάδη Ιωάννη προέκυψε ότι είναι κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης. Φίλος του Κουμαρόπουλου Ιωάννη, όπως προκύπτει από την εφαρμογή facebook. Για τον Καλαϊτζίδη Νικόλαο προέκυψε ότι είναι σεσημασμένος για τα αδικήματα της «παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας», της «απρόκλητης σωματικής βλάβης» και της «παράνομης βίας» σε συνδυασμό με το άρθρο 81 για «ρατσιστικό έγκλημα», καθώς έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Για τον Βελαλόπουλο Αλέξανδρο – Ηλία προέκυψε ότι είναι σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Για τον Κουμαρόπουλο Ιωάννη προέκυψε ότι πριν από έναν χρόνο δέχτηκε στην περιοχή του Φοίνικα απρόκλητη επίθεση από την ομάδα οπαδών του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά μεταξύ άλλων στο ένα μάτι και νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο Κουμαρόπουλος διατυμπάνιζε κύκλους οπαδών του ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που είχε υποστεί από οπαδούς του Άρη. Περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες Demirazi, Χατζηκωνσταντίνου, Σαρακατσάνος, Κουμαρόπουλος και Kambo είχαν ελεγχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα 23 Μαΐου 2021 στον τελικό του αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.