Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Η Γεροβασίλη αντίπαλος του Κασσελάκη

Άρχισε τις επαφές με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Είδε τους Τεμπονέρα, Θεοχαρόπουλο, Φάμελλο, Ραγκούση και άλλους βουλευτές

Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η Όλγα Γεροβασίλη.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις διεργασίες που η ίδια έκανε μέσα στην ημέρα και τις συναντήσεις που είχε με συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αναλυτικότερα τα ραντεβού της Όλγας Γεροβασίλη είναι συνεχόμενα. Αρχικά συναντήθηκε με τον Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ακολούθως με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Γιάννη Ραγκούση και πολλούς ακόμη βουλευτές.

Μετά το ραντεβού με την Όλγα Γεροβασίλη με ενδιαφέρον αναμενόταν η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου άφησε πολλές αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και τελικά δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Με τον τρόπο αυτό απάντησε στο ερώτημα της Όλγα Γεροβασίλη, που του είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, «Σκέψου το και πες μου», αναφορικά με την πρόθεση του να υποβάλλει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Φυσιολογικά λοιπόν, η κα Γεροβασίλη θα ανακοινώσει αύριο την υποψηφιότητά της για την προεδρία από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση Τεμπονέρα για τη μη υποψηφιότητά του από το βήμα του συνεδρίου
Τη μη υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας από το βήμα του συνεδρίου, αφήνοντας παράλληλα πολλές αιχμές εναντίον του νυν προέδρου Στέφανου Κασσελάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Οι δικές μου «ρίζες», είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία. Το δικό μας «Εγώ» το προσφέρουμε πάντα με χαρά στο μεγάλο «Εμείς», το προσφέρουμε στη μεγάλη αυτή υπόθεση της Αριστεράς, που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα. Πέσαμε στη μάχη μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, στην πρώτη γραμμή όταν όλα τα σκιαζε η φοβέρα, και αναλάβαμε την ευθύνη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων. Υπηρετούμε οργανωμένα την υπόθεση της Αριστεράς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σαν απλοί στρατιώτες, εμπνευσμένοι από το μεγάλο σκοπό. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε γιατί είμαστε αριστεροί και οι αριστεροί μαθαίνουν στη ζωή τους από μικροί, να μην φοβούνται. Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από τους άλλους. Σεβόμαστε απολύτως την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος, χωρίς να «κυνηγάμε χίμαιρες». Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες και είμαστε γεμάτοι αγάπη για τον συνάνθρωπο και ήδη πολύ πλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα. Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου. Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην Ιστορία, σαν ένα μικρό, ελάχιστο κρίκο που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η χώρα και ο λαός μας δεν χρειάζεται άλλους διχασμούς. Εμείς προσκαλούμε τους ανθρώπους δεν τους διώχνουμε. Χρειαζόμαστε πρόσθεση για να νικήσουμε και όχι αφαίρεση. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά. Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».