ΕιδήσειςΤελευταία Νέα

«Η εντολή για DNA παραβιάζει τα πιστεύω μου»

Αρνείται να υπακούσει στην εισαγγελική απόφαση ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός – «Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ στην Ευρώπη» υποστηρίζει ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης

Ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός της Κορινθίας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, αφού αφέθηκε ελεύθερος σήμερα μέχρι να οριστεί δικαστήριο, προχώρησε σε νέες δηλώσεις.

Αρχικά, σχετικά με την εξέταση DNA που του ζητήθηκε με εντολή εισαγγελέα, την οποία και αρνήθηκε, υποστήριξε πως αυτή παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα πιστεύω μου, στρεφόταν προς όλη μου την οικογένεια». Δήλωσε επίσης πως το ζήτημα με τα βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, και πως «κάποιοι άνθρωποι, που αντιστεκόμαστε, γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα βρίσκουν για να λένε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Όταν μας συλλάβανε όλους και με τα παιδιά και μας είχαν στο Τμήμα 20 ώρες, αν υπήρχε κάτι ύποπτο θα το είχαν βρει» πρόσθεσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Τελικά, είπε ότι δεν θα κάνει το τεστ, καθώς «τα ιδιαίτερα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε τι βιομετρικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου για να δω τι μπορεί να γίνει». Με τη σύζυγό του δεν έχει επαφή, είπε, γιατί δεν είχε τηλέφωνο. «Δεν είχα επικοινωνία με τον έξω κόσμο, δεν ξέρω καν τι λέγεται για εμένα» τόνισε.

«Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ στην Ευρώπη»

«Οι Παλαιοημερολογίτες είμαστε θρησκευτική μειονότητα, είμαστε στην Ευρώπη ή δεν είμαστε;» ανέφερε ο 45χρονος, και συμπλήρωσε: «Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη. Μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε στην Ελλάδα… Αν μετακομίσω στην Ασία θα συζητήσουμε για άλλα πράγματα, τώρα ζω στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επίσης, είπε ότι δεν είναι εφικτό να γυρίσει και να μείνει στο ίδιο μέρος που ζούσε, καθώς έχει γίνει «κέντρο διερχομένων».

«Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω»

Για το ζήτημα της τηλεργασίας είπε: «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω, όταν εγώ τους φτιάχνω όλα αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο και στη Διαύγεια. Όταν έχω στον υπολογιστή μου τη βάση δεδομένων μιας υπηρεσίας δεν μπορούν να πουν ότι δεν εργάζομαι. Κάνω λογιστική εργασία, φτιάχνω τα καύσιμα στο γραφείο κίνησης, είναι εργασία που παίρνει αρκετό καιρό να γίνει, μιλάμε για λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ».

Δήλωσε, επίσης, ότι είναι ανάπηρος, πολύτεκνος με έξι παιδιά, ότι έχει κοινωνικά προβλήματα και ανήκει σε ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα, αλλά ότι είναι και φτωχός. «Στη Γερμανία θα ζούσα με επιδόματα», ανέφερε. «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις ικανότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ πρέπει να ταΐσω οκτώ στόματα, αυτό δεν είναι ακριβώς επιλογή», εξήγησε.

«Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή»

«Δεν είναι ακριβές» είπε, όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Παναγιώταρο, και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για 15 χρόνια πριν, η Χρυσή Αυγή δεν ήταν καν κόμμα, κατεβαίναμε και πίναμε μια μπίρα. Μεγάλωσα σε κομμουνιστική οικογένεια, πριν από 15 χρόνια ήπια μια μπύρα με τον Παναγιώταρο, ο οποίος δεν ήταν τίποτα τότε».

«Ήταν οι Παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις εκεί, δεν είχαμε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ήταν θρησκευτική αντίδραση και όχι πολιτική» είπε για τα βίντεο που τον έχουν δείξει στα επεισόδια. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή, για να το τελειώσουμε», υπογράμμισε.