Η νέα τουρκική Navtex προκαλεί την αντίδραση της Γαλλίας: «Η Άγκυρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Η νέα τουρκική Navtex προκαλεί την αντίδραση της Γαλλίας: «Η Άγκυρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

H νέα τουρκική Navtex, δεκαήμερης διάρκειας με ισχύ από τις 12 Οκτωβρίου έως και τις 22 Οκτωβρίου – που φαίνεται να τορπιλίζει το διπλωματικό οικοδόμημα που στήθηκε με διεθνείς παρεμβάσεις εδώ και έναν μήνα με στόχο την έναρξη του διαλόγου μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας – προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας.

Eκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της γαλλικής κυβέρνησης για τη νέα αποστολή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ Ανιές βον ντε Μιουλ, δήλωσε: «Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να αποστεί από νέες προκλήσεις και να επιδείξει απτές αποδείξεις της καλής θελήσεως της».

powered by Rubicon Project
Νωρίτερα, το Βερολίνο είχε διά του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ χαρακτηρίσει «ασύνετη» την κίνηση της Τουρκίας να ξεκινήσει ξανά έρευνες στην περιοχή.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γιατί δεν ξεκινάτε τη συζήτηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *