ΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Η ΝΔ διέγραψε τον Μιχάλη Ταμήλο μετά τις δηλώσεις του για τα Τέμπη

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος προκάλεσε αντιδράσεις όταν είπε πως «δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα…

Η ΝΔ, με απόφαση της γραμματέως της ΠΕ, Μαρίας Συρεγγέλα, διέγραψε από μέλος της τον πρώην βουλευτή του κόμματος στα Τρίκαλα, Μιχάλη Ταμήλο, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για τα θύματα των Τεμπών, οι οποίες «δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος», όπως αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, «με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τι προηγήθηκε
Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στην προαναφερόμενη απόφαση έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε για την εθνική τραγωδία των Τεμπών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στο νομό Τρικάλων, Μιχάλης Ταμήλος, λέγοντας πως «δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα…».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ζυγός, όπως αναφέρει το trikalanews.gr που έχει και το σχετικό ηχητικό, σχολίασε όσα συνέβησαν στη παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα.

Με αφορμή την παρουσία των γονέων των κοριτσιών από το Καστράκι που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στην παρέλαση, σχολίασε: «Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1.977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν… Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά. Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ., θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους… όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής αναφέρθηκε και στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «θέατρο εντυπώσεων»: «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης, κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει και αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη διαγραφή του Ταμήλου
Με ανακοίνωση που ακολούθησε τις προαναφερόμενες δηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε αντιδράσει, καλώντας τη ΝΔ «να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου».

Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής «πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους, που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν».

«Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία», κατέληγε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.