Ισραήλ: Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι σημειώθηκε ένα «περιστατικό ασφαλείας» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και έδωσε εντολή στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ N12 TV News ανέφερε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και εξτρεμιστές και πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Η ένταση αυξήθηκε κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο και τη Συρία, περιλαμβανομένων των κατεχόμενων Υψωμάτων Γκολάν, όταν ένας μαχητής της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ σκοτώθηκε προφανώς από αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της Δαμασκού την περασμένη Δευτέρα.

Στο μεταξύ λιβανικές πηγές δήλωσαν πως η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε σήμερα μια επιχείρηση εναντίον του ισραηλινού στρατού στη διαφιλονικούμενη περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση για μια ισραηλινή επίθεση στη Συρία κατά την οποία σκοτώθηκε ένας μαχητής της Χεζμπολάχ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε μία από τις πηγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.