ΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Ισόβια στον Ηλία Μίχο

Όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Ισόβια κάθειρξη και 41 έτη φυλάκισης καθώς και χρηματική ποινή, ήταν η αρχική ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο, ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με την απόφαση στον 55χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό του παιδιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, πριν τη συγχώνευση, για την κατάχρηση ανηλίκου 14 έτη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία από 12 έτη. Παράλληλα επέβαλε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20.

Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο η 37χρονη άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον έτερο κατηγορούμενο τον 59χρονο συνταξιούχο ναυτικό, αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, πριν τη συγχώνευση, που αφορά κάθειρξη από 12 έτη για τη μαστροπεία και για την πορνογραφία. Μετά την συγχώνευση του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως 7 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στο ΜΟΔ να χορηγήσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση των 15 καταδικασθέντων για τα ραντεβού της φρίκης και των δύο καταδικασθέντων για πορνογραφία.

Εκτός φυλακής οι 17 «πελάτες»
Εκτός φυλακής θα βρεθούν και οι 17 καταδικασθέντες ως πελάτες των μαστροπών στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, σύμφωνα με την απόφαση του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου, το οποίο διέταξε να παραμείνουν κρατούμενοι μόνο ο Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης».

Στους δύο βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκαν επιπλέον χρηματικές ποινές, που για τον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και στον «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων, όπως εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ για άλλους ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις έως 25.000 ευρώ.

Αίτημα για αναστολή – πλην των 17 – κατέθεσε και ο «Μιχάλης», που με την συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Πλην όμως, η προσπάθειά του να βγει από την φυλακή ως την δευτεροβάθμια δίκη, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, ούτε από την εισαγγελέα, ούτε από το δικαστήριο.

Έτσι, πλην της μητέρας που καταδικάστηκε σε 20 μήνες για εκβίαση, έχοντας ήδη σχεδόν 18 μήνες προσωρινή κράτηση, αύριο αναμένεται να βγουν από την φυλακή και οι άντρες που καταδικάστηκαν για την κόλαση που βίωσε η ανήλικη.

Να σημειωθεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο για τους αποκαλούμενος “πελάτες” είναι οι εξής:

Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί.

Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη.

Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν, για απόπειρα γενετήσιας πράξης.

Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα, σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.