ΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Καταπέλτης το βούλευμα για την παραπομπή σε δίκη του Αναγνωστόπουλου

Αντιμέτωπος με τους δικαστές θα βρεθεί σύντομα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για την άγρια δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά. Τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρέπεμψαν ομόφωνα τον κατηγορούμενο πιλότο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για το έγκλημα, το οποίο θεωρούν ότι διέπραξε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, πιάνοντας την άτυχη κοπέλα κυριολεκτικά στον ύπνο. Το εις βάρος του κατηγορητήριο αφορά δύο κακουργήματα -ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου- και δύο πλημμελήματα για ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε το σκεπτικό του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε προτείνει την παραπομπή του κατηγορούμενου πιλότου σε δίκη. Στην εισαγγελική πρόταση αξιολογείται ιδιαίτερα η προσπάθεια του κατηγορουμένου να «θολώσει τα νερά» μετά τη δολοφονία, παρουσιάζοντας σε όλους ένα «σκηνικό» ληστείας. Η άτυχη κοπέλα βρήκε έναν θάνατο βίαιο και βασανιστικό από τα χέρια του συζύγου της, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που επικαλείται ο εισαγγελέας.

Δυόμισι ώρες αφότου η Καρολάιν είχε πέσει να κοιμηθεί, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, την έπνιξε και στη συνέχεια έφερε δίπλα της και το μωρό τους. Ο αγωνιώδης θάνατος της κοπέλας, ο οποίος συγκλόνισε την κοινή γνώμη μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, προκάλεσε αίσθηση και στον εισαγγελέα, ο οποίος υπογράμμισε το στρες που έζησε το θύμα για πέντε ολόκληρα λεπτά.

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή έντονη φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη: αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών, προς αποφυγή των δικών του ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της “σκηνογραφίας” των χωρών του ισογείου του σπιτιού, ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγός του και «(…) με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι, με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει τη σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και, τελικώς, το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας, περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του βίωσε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με τον θάνατό του να είναι όχι ακαριαίος, αλλά αγωνιώδης».

Όσον αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορουμένου, αυτός «ευκρινώς συνάγεται», σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «από τον τρόπο και τις συνθήκες τέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα, «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ήρεμης ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας στις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και εις βάρος του ληστείας και τις προσχεδιασθείσες προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Τώρα πλέον αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης, η οποία εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί τους πρώτους μήνες του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *