Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κ. Τσίπρα εσείς μας βάλατε στα μνημόνια»

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της γονικής παροχής ρώτησε αν πρόκειται για 800.000 ευρώ ή έως 800.000. «Πόσες γονικές παροχές των 800.000 ευρώ έγιναν και πόσες γονικές παροχές των 200.000, των 250.000, των 100.000 για κινητή αξία; Όλοι αυτοί είναι οι πλούσιοι του 1%;» ρώτησε, ενώ πρόσθεσε «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια. Εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας για 4 χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα τα ωραία που κάνατε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με την υπερήφανη διαπραγμάτευσή σας.»

Αναλυτικά η τριτολογία Μητσοτάκη

«Όταν μιλάτε για μνημόνια μου θυμίζετε την ιστορία με τον πυρομανή που συνεχώς φώναζε την Πυροσβεστική, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα – για να προσθέσει:

Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια. Εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας για 4 χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα τα ωραία που κάνατε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με την υπερήφανη διαπραγμάτευσή σας.

Καταλαβαίνω προσωπικά για εσάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πόσο επώδυνη ήταν η κωλοτούμπα του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Εγώ μιλάω για το πρόβλημα που δημιουργήσατε στην χώρα και στους πολίτες που υπερφορολογήσατε. Σας απαντάω σε αυτά που λέτε με στόμφο ότι δήθεν βγάλατε τη χώρα από τα μνημόνια.

Γονική παροχή: είναι έως 800 χιλ. κ. Τσίπρα.

Πόσες γονικές παροχές έγιναν των 800 χιλ.; Και πόσες των 200 χιλ. και των 150 χιλ. ευρώ . Όλα αυτά είναι μεγάλος πλούτος;

Είστε ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε όταν έρχεστε εδώ και διαστρεβλώνετε με αυτό τον τρόπο μια πολιτική της κυβέρνησης

Τα παλιά χούγια δεν διορθώνονται. Η αντιπολίτευση δεν σας διόρθωσε.

Είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός καταγεγραμμένος στην συνείδηση του λαού που κυβέρνησε 4 χρόνια και έχασε 3 αναμετρήσεις με πάνω από 9 μονάδες. Άρα λίγο παραπάνω σεβασμό. Όταν ξανακερδίσετε μπορείτε να πανηγυρίσετε.

ΔΕΗ και κοινωνικά τιμολόγια. Τα έχετε μπλέξει. Δεν μπορείτε να διακρίνετε την κοινωνική πολιτική που είναι ευθύνη της κυβέρνησης από τις πολιτικές της εταιρείας. Δεν είναι υποχρέωση της εταιρείας αλλά του κράτους. Το κράτος εξακολουθεί και στηρίζει τα νοικοκυριά και αυτή η πολιτική είναι ανεξάρτητη του παρόχου που θα επιλέξει ο καταναλωτής.

Αναφερθήκατε στο δημοσίευμα της Λαγκάρντ. Μόνο που είπε κι άλλα η κα Λαγκάρντ.

Για τις τιμές η κα Λαγκάρντ είπε: πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε σε μεγαλύτερη σταθερότητα τον επόμενο χρόνο καθώς πολλοί από τους λόγους που ανεβάζουν τις τιμές είναι προσωρινοί. Επιτέλους φροντίστε σε αυτά που καταθέτετε να είστε ακριβής. »

Τσίπρας: «Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας»

Ως «αρνητή της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας» περιέγραψε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την τριτολογία του στη Βουλή. «Ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια»! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας», έγραψε.

Ν. Ηλιόπουλος: «Όσο ζορίζεται ο κ. Μητσοτάκης τόσο θα τα χάνει»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε σε δήλωσή του μετά την τριτολογία του πρωθυπουργού ότι «ζορίστηκε» και «έχασε την ψυχραιμία» του.

«Μόλις ο κ. Μητσοτάκης άκουσε από τον κ. Τσίπρα ότι ως αυριανός πρωθυπουργός έχει ευθύνη να υπερασπιστεί και να ελέγξει το δημόσιο χρήμα, την εκποίηση της ΔΕΗ και τη σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, μάλλον έχασε τη ψυχραιμία του και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αμέσως μετά ο ίδιος άνθρωπος είχε και το θράσος να τον αποκαλέσει ψεύτη», είπε και κατέληξε:

«Όσο ζορίζεται τόσο θα τα χάνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.