Με το «σταγονόμετρο» η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης – «Τσιμπάνε» οι τιμές

Πολλές πληροφορίες αναζητούν αλλά μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης αγοράζουν οι καταναλωτές τις πρώτες ημέρες της διάθεσή του σε τιμές που διαμορφώνονται από την κρατική επιδότηση στην αντλία και τις προσφορές των εταιρειών. Ωστόσο, από την ημερομηνία διάθεσης του οι τιμές «τσιμπάνε» και ακόμη και στην Αττική προσεγγίζουν το 1,40 ευρώ ανά λίτρο, που καθιστά το συγκεκριμένο καύσιμο ιδιαίτερα ακριβό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Η αγορά κινείται, λοιπόν, με υποτονικούς ρυθμούς και εάν δεν ενσκήψει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας δεν φαίνεται ότι μπορεί να κινηθεί δυναμικότερα. Πρόβλημα εξάλλου αντιμετωπίζουν οι πολυκατοικίες στις οποίες αφού συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εξοικονομηθεί το ποσό που χρειάζεται για την αγορά του πετρελαίου.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου Ανάπτυξης, διαμορφώθηκε την Τρίτη (19/10) πανελλαδικά στο 1,415 ευρώ ανά λίτρο και στην Αττική 1,387 ευρώ/λίτρο.

Η κρατική επιδότηση και οι προσφορές των εταιρειών

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε επιδότηση της τιμής με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 25 λεπτά το λίτρο μαζί με το ΦΠΑ. Επιπλέον, από τις εταιρείες εμπορίας έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα εξής προωθητικά προγράμματα:

Tα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ προχώρησαν σε έκπτωση προς τις εταιρίες εμπορίας, που ανέρχεται σε 7,5 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ.
Η ΕΚΟ του ίδιου ομίλου (Hellenic Energy) προχωρά σε επιπλέον έκπτωση 5% έως τις 21 Νοεμβρίου.
H AVIN προσφέρει κέρδος 5% για αγορές με τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς για όλη την περίοδο θέρμανσης μέχρι και τον Απρίλιο, ενώ δίνεται η δυνατότητα για έως και 12 άτοκες δόσεις μέσω winbank. Παράλληλα, τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης AVIN Κερδίζω έχουν 0,5 πόντους ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, που αποφέρει δωροεπιταγές για εξαργύρωση στα πρατήρια της AVIN.
Η Shell δίνει τη δυνατότητα σε όσους καταναλωτές πραγματοποιήσουν παραγγελίες μέσω του 18330, του allSmart.gr και επιλεγμένων πρατηρίων Shell, να λάβουν έκπτωση 10 Euro ανά 1.000 λίτρα (1 λεπτό ανά λίτρο) για αγορές άνω των 1.000 λίτρων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει διπλάσιους πόντους Smart (1 πόντος ανά λίτρο αντί για 0,5 πόντοι ανά λίτρο) για όλες τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης έως τις 30 Απριλίου 2023. Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με όλες τις πιστωτικές κάρτες και να λάβουν έως 12 άτοκες δόσεις.
Η Ελίν για παραγγελίες από τα κεντρικά και για παραδόσεις τουλάχιστον 400 λίτρων εντός Αττικής παρέχει 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.