Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Αποφασισμένος να συγκρουστώ με όσα κρατάνε πίσω την πατρίδα μας

Σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου την τελευταία 4ετία, αλλά και στους στόχους για την επόμενη 4ετία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στα Ιωάννινα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με έναν μίνι απολογισμό των κρίσεων που αντιμετώπισε η κυβέρνηση κατά την 4ετία της θητείας της. Αναφέρθηκε στην πανδημία, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ενεργειακή κρίση, αλλά και στην τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με εκείνες τις εστίες που κρατούν πίσω την πατρίδα μας».

«Έχουμε κάνει πολλές συγκεντρώσεις σε αυτή την αίθουσα, αυτή όμως είναι μακράν η μεγαλύτερη. Τα Γιάννενα, η Ήπειρος, στέλνουν σήμερα το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Από αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, υψώνεται το κύμα της νίκης, το κύμα που στις 21 Μαίου θα φέρει μία νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση για να πάμε την πατρίδα μας πιο ψηλά και πιο μακριά για μία δεύτερη εντολή στην προκοπή, για να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα και προσέθεσε: «Έχω έρθει πολλές φορές στην Ήπειρο. Στον δρόμο προς τις κάλπες είμαι ακόμα μια φορά δίπλα σας. Σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

Είναι αλήθεια πως εδώ και 4 χρόνια περάσαμε ως χώρα και ξεπεράσαμε πολλά. Μαζί βιώσαμε και στιγμές οδυνηρές όπως στα Τέμπη. Είναι δοκιμασίες που αποκάλυψαν διαχρονικά κενά και αδυναμίας, νησίδες ενός αναχρονιστικού χθες που αντιστέκεται και πρόλαβε να μας εκδικηθεί πριν το ξεριζώσουμε κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική τη μάχη εναντίον του.

Είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με όλες εκείνες τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω. Θα το κάνουμε μαζί. Θα υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Όλες αυτές οι αντιξοότητες που μας έτυχαν δεν μας λύγισαν γιατί η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες και τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις. Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, την οικονομία, την εργασία. Δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να μην αναγνωρίζει ότι η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό του. Δεν υπάρχει εργαζόμενος που δεν γνωρίζει ότι η Πολιτεία πλήρωσε τους μισθούς για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας.

Στρέψαμε το βλέμμα μας πρωτίστως σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Είμαστε και η υπεύθυνη ΝΔ γιατί όλα αυτά τα κάναμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες αυτή η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε. Το πρώτο που είχα πει ήταν ότι θα ανατάξουμε την οικονομία. Σας είπα τότε ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία όσα στέρησε από αυτήν η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα πει ότι θέλω κοινωνία ενωμένη, ότι πρέπει να βγει επιτέλους η οικονομία από την καθήλωση και είχα δεσμευτεί ότι θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και ότι θα βρεθούμε απέναντι στο διχασμό και την πόλωση.

ΠΗΓΗ:15minutes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *