ΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Νέα ποινική έρευνα για την Εύα Καϊλή

Για νέα υπόθεση διαφθοράς ερευνάται η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες της POLITICO. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα επικαλείται έγγραφα τα οποία αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με δόλιες πληρωμές σε τέσσερις πρώην βοηθούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2014 έως το 2020.

Η έρευνα έχει βάλει στο στόχαστρο την Καϊλή για τρεις πιθανές δόλιες δραστηριότητες: εάν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, εάν έδωσε αποζημιώσεις για «ψεύτικα» ταξίδια εργασίας και εάν έλαβαν επίσης μίζες, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, που επικαλείται το POLITICO.

Το επίμαχο κείμενο αναφέρεται και στην Μαρία Σπυράκη η οποία εξετάζεται στην ίδια έρευνα. «Η τρέχουσα έρευνα αφορά έντονες υποψίες για επανειλημμένη απάτη και άλλες σοβαρές παρατυπίες», δήλωσε η Εισαγγελέας Laura Kövesi σε επιστολή, η οποία εστάλη στο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ζητούσε να αρθεί η ασυλία τόσο της Καϊλή όσο και της Σπυράκη.

Και με όλους τους υπόπτους του Qatargate να βρίσκονται πλέον εκτός φυλακής και χωρίς να έχουν γίνει νέες συλλήψεις από τον Φεβρουάριο, η προσοχή στρέφεται τώρα σε άλλες υποθέσεις απάτης με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Οι ευρωβουλευτές στην επιτροπή νομικών υποθέσεων θα συζητήσουν την υπόθεση Καϊλή κεκλεισμένων των θυρών για πρώτη φορά την Τρίτη, όπως αναφέρει η POLITICO.

Η Εύα Καϊλή, μέσω δικηγόρου, δήλωσε ότι έχει υποσχεθεί να επιστρέψει τα χρήματα που οφείλει και να συμμορφωθεί με οποιεσδήποτε συστάσεις. Η Σπυράκη δήλωσε στο POLITICO ότι η υπόθεσή της δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Καϊλή και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για μίζες. «Έχω ήδη καταβάλει το σχετικό ποσό και έχω ήδη ζητήσει από τις υπηρεσίες να επανεκτιμήσουν οικονομικά την περίπτωσή μου», ανέφερε.

Ο Ευρωπαίος εισαγγελέας δημοσιοποίησε την έρευνα για απάτη στις 15 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά τη σύλληψη της Καϊλή στις Βρυξέλλες σε σχέση με το Qatargate. Τα έγγραφα ανέφεραν επίσης τέσσερα πρώην βοηθούς της Καϊλή και δύο της Σπυράκη ως ύποπτους για την υπόθεση. Ωστόσο, αξιωματούχοι δίνουν στην δημοσιότητα λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, σημειώνοντας μόνο ότι δεν είχε σχέση με την υπόθεση Qatargate.

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *