Νέο παραλήρημα Ερντογάν με απειλές: Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια

Νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ευθεία επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Απ’ ότι φαίνεται ο Τούρκος πρόεδρος, αδυνατεί να ξεπεράσει το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ όταν και στην ομιλία του εξέθεσε αναλυτικά τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα το απόγευμα της Κυριακής (12/6), από την πόλη Βαν, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης. Χαρακτηριστικά είπε, ότι μίλησαν σαν άνδρες και συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου. «Πέρασαν δυο με τρεις εβδομάδες. Πηγαίνει στις ΗΠΑ και μιλά στο Κογκρέσο εναντίον μας κατά των F-16. Δεν το “τρώμε” Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή στην ομιλία του, απείλησε ξεκάθαρα την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια», μια αναφορά ξεκάθαρα για την Μικρασιατική Καταστροφή. Ακολούθως τόνισε ότι η Τουρκία έστειλε μήνυμα με την άσκηση Efes στη Σμύρνη και η Ελλάδα το… έλαβε!

«Η μαγκιά αυτού του λαού, του λαού μας, δεν δέχεται τέτοιες πλάκες. Όταν πήγαν να κάνουν πλάκα οι πρόγονοί σου πριν από 100 χρόνια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα» ήταν η ακριβής τοποθέτηση του Ταγίπ Ερντογάν, που αναφέρθηκε ακολούθως στην άσκηση Efes στη Σμύρνη, όπου βρέθηκε πριν από μερικές μέρες μαζί με τον ακροδεξιό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Πήγαμε με τον Μπαχτσελί στην άσκηση Efes και δώσαμε ένα μήνυμα κάπου, ξέρετε που και φαίνεται ότι το κατάλαβαν» ήταν τα λόγια του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.