Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα για ηλεκτρονικές απάτες – 12 συλλήψεις

Σπείρα, που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη ηλεκτρονικών απατών σε πανελλαδικό επίπεδο, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας στην Αχαΐα και την Κορινθία 12 άτομα, ενώ ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη 18 μελών της σπείρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Πατρών, οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει τη σπείρα από τον Νοέμβριο του 2020, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών, ώστε να τους αφαιρούν χρήματα. Μάλιστα, η δράση της σπείρας αναπτύχτηκε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 182 περιπτώσεις απατών και πλαστογραφιών κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αναρτούσαν προς πώληση μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων, αγγελίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, γεωργικών μηχανημάτων και τροχόσπιτων. Στη συνέχεια οι παθόντες, επικοινωνούσαν με μέλος της σπείρας, ο οποίος έπειθε τους αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων που κατείχαν τις τραπεζικές κάρτες και στη συνέχεια τα αποσπούσαν μέσω εφαρμογής, χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα αυτοκίνητα.

Επιπλέον, μέλος της σπείρας εντόπιζε ιδιώτες που αναρτούσαν αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων σε σελίδες του διαδικτύου, παραθέτοντας στα θύματα πλαστά παραστατικά μεταφοράς – πληρωμής χρηματικού ποσού, που δήθεν εκ παραδρομής κατέθεταν, μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν ποσό και στη συνέχεια οι δράστες, απέστελλαν στους παθόντες, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, τα πλαστά παραστατικά, με το πρόσχημα λανθασμένης καταβολής χρηματικών ποσών, ζητώντας τη διαφορά.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν τα χρηματικά ποσά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων, προκειμένου να εξαφανίζουν τα ίχνη της συναλλαγής, ενώ για τις επικοινωνίες τους με τα θύματα, χρησιμοποιούσαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων τρίτων προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *