Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής: «Ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν»

Ο υπουργός ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την επιστροφή του από τα Τέμπη μιλώντας για πολιτική ευθύνη.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών έδωσε στον πρωθυπουργό ο κ.Κώστας Καραμανλής, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν άδικα στα Τέμπη. Ο κ.Καραμανλής σημειώνει ότι «Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη». Προσθέτει ότι παρά τις προσπάθειες να βελτιωθεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος, δεν ήταν αρκετές να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα.
Η πλήρης δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή:
Αναλυτικά, η γραπτή του δήλωση:
«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.
Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.
Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.
Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.
Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *