Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης

Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες – Τους χώρισαν αστυνομικοί και δικηγόροι

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στην Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου το μεσημέρι της Τρίτης, με πρωταγωνιστές την κατηγορούμενη και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, την ώρα που αποχωρούσε από το δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου είδε τον Μάνο Δασκαλάκη και του επιτέθηκε λεκτικά λέγοντάς του μεταξύ άλλων «μην ξαναμιλήσεις εσύ, μην ξαναπατήσεις εδώ κ@ριόλη…».

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε και αυτός εξαπολύοντας βαρύς χαρακτηρισμούς προς την κατηγορούμενη λέγοντάς της μεταξύ άλλων «εσύ μου δολοφόνησες τα παιδιά, πουτ@ν@.»

«Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου» φώναξε επίσης η κατηγορουμένη στον Δασκαλάκη για να προσθέσει: «Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις». Απαντώντας ο Μάνος Δασκαλάκης της είπε: «Για ποια παιδιά λες για τα παιδιά που δολοφόνησε εσύ θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις»

Στη συνέχεια και οι δύο κινήθηκαν απειλητικά ο ένας απέναντι προς τον άλλο, ωστόσο το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας και των δικηγόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Kατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης
Φορτισμένος και έχοντας πίσω του την εν διαστάσει σύζυγο του Ρούλα Πισπιρίγκου που έκλαιγε στο εδώλιο, κατέθεσε στο ΜΟΔ ο πατέρας της Μαλένας και της Ίριδας Μάνος Δασκαλάκης , πρώτος μάρτυρας στην δίκη για τους θανάτους των δύο κοριτσιών.

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την εξιστόρηση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν όταν η οικογένεια βίωσε την πρώτη απώλεια παιδιού, που πλέον χρεώνεται σε εγκληματική ενέργεια της Πισπιρίγκου.

«Ήταν σε σοκ, τράβαγε τα μαλλιά της» είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, αναφερόμενος στο πως βρήκε την κατηγορουμένη στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού στις 13 Απριλίου 2019 όσο οι γιατροί βρίσκονταν στο δωμάτιο της Μαλένας και έδιναν μάχη για την κρατήσουν στη ζωή μετά από περιστατικό ανακοπής.

Το παιδί, 3,5 ετών, είχε εισαχθεί στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να υποβληθεί σε ένα σε χημειοθεραπεία 8 ημερών για την αντιμετώπιση λεμφαδενίτιδας. Η μικρή ασθενής , σύμφωνα με την δικογραφία είχε πολύ καλή απόκριση, ενώ η γενική της κατάσταση θεωρήθηκε εξαιρετική, με βάση τον βιοχημικό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας. Το απόγευμα, ωστόσο, της 13ης Απριλίου το παιδί κατέληξε ξαφνικά, ενώ ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτίων.

Ο Δασκαλάκης είπε στο δικαστήριο πως όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως η Μαλένα δεν τα κατάφερε και ότι πρέπει να γίνει νεκροψία -νεκροτομή, η κατηγορούμενη άρχισε να φωνάζει: «Όχι δεν θέλω να μου χαρακώσετε το παιδί», ενώ στην συνέχεια της κατάθεσης του ανέφερε πως η μητέρα των παιδιών του «μετά τη δολοφονία της Μαλένας για κάποιο χρονικό διάστημα έκλαιγε συνεχώς».

Αναφερόμενος στον θάνατο της Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021,ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι ενημερώθηκε ότι το παιδί έχει πάθει κάτι αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει στην κατηγορούμενη ότι χωρίζουν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

Παρατείνεται για έξι μήνες η προφυλάκιση της Πισπιρίγκου
Υπενθυμίζεται ότι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε να παραταθεί η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, όπου και εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας, με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Η εισαγγελέας τόνισε πως πρέπει να παραταθεί για ένα ακόμα εξάμηνο η προφυλάκιση της κατηγορούμενης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων πράξεων.

«Φέρεται να έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και μεθοδευμένα και υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων, να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο έως τις 30/9/2024», είπε η εισαγγελέας.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αντέτεινε πως πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση.