Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε Κάμαλα Χάρις, Μαρκ Ζούκερμπεργκ κι άλλους 27 Αμερικανούς

Η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα 21 Απριλίου την είσοδο στο έδαφός της σε 29 Αμερικανούς πολιτικούς αξιωματούχους, προσωπικότητες των ΜΜΕ και επιχειρηματίες στο πλαίσιο αντιποίνων για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Μεταξύ των προσώπων που στοχοθετούνται από το μέτρο αυτό, τον κατάλογο των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκονται ο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων βρίσκονται η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς και ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Σε αυτά τα πρόσωπα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία επ’ αόριστον», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση.

Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα και σε 61 Καναδούς αξιωματούχους

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε 61 Καναδούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς οι οποίοι, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, προωθούν μια «ρωσοφοβική» στάση στην καναδική κυβέρνηση.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων υποστράτηγος Στιβ Μπόιβιν, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Τιφ Μάκλεμ καθώς και οι δήμαρχοι του Τορόντο και της Οτάβας, Τζον Τόρι και Τζιμ Γουάτσον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτούς τους 61 Καναδούς απαγορεύεται επ’ αόριστον η είσοδος στη Ρωσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.