ΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Ρωσία: Νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Wagner PMC» εμφανίστηκε στο κρατικό μητρώο

Στο ενιαίο κρατικό μητρώο νομικών προσώπων, εμφανίσθηκε η επωνυμία PMC Wagner Center, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC.

H εγγραφή στο μητρώο έχει ημερομηνία 27 Δεκεμβρίου. Όπως επισημαίνει το BBC, είναι το πρώτο νομικό πρόσωπο στην Ρωσία στην ονομασία του οποίου υπάρχει η επωνυμία «Ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρία Wagner».

Το εγκεκριμένο κεφάλαιο της νέας εταιρίας σύμφωνα με τα δημόσια διαθέσιμα στοιχεία, είναι 10 χιλιάδες ρούβλια. Ο Αλεξέι Τένσιν, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Καλάσνικοφ», αναφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Η κύρια δραστηριότητα της PMC Wagner Centre, σύμφωνα με τα έγγραφα, είναι η παροχή συμβουλών επιχειρήσεων και διαχείρισης. Η εταιρία απαριθμεί επίσης και άλλες δραστηριότητες – «από την έκδοση βιβλίων, τα μέσα ενημέρωσης και την επιστημονική ανάπτυξη έως τη μίσθωση και την εκμίσθωση υδάτινων και αεροπορικών μεταφορών», σημειώνει η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Η εταιρία είναι εγγεγραμμένη στην ίδια διεύθυνση με το ομώνυμο επιχειρηματικό κέντρο, το οποίο εγκαινιάσθηκε στα τέλη Νοεμβρίου.

«Το PMC Wagner Centre είναι ένα συγκρότημα κτιρίων με δωρεάν διαμονή για εφευρέτες, σχεδιαστές, ειδικούς της πληροφορικής, χώρους πειραματικής παραγωγής και νεοφυών επιχειρήσεων», είχε δηλώσει τότε ο επικεφαλής της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρίας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που εικονίζεται στη φωτογραφία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *