Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε ο Φιλιππίδης
Στις φυλακές Τριπόλεως μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος χθες κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.
Στις συγκεκριμένες φυλακές βρίσκεται προφυλακισμένος και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο γνωστός ηθοποιός προσήλθε την Τρίτη υπό άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια και έδωσε εξηγήσεις για όσα του προσάπτουν τρεις γυναίκες συνάδελφοί του. Οι εξηγήσεις του ωστόσο δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.
Η ποινική δίωξη σε βάρος του Π. Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σήμανε την «αρχή του τέλους» για τον ηθοποιό, ο οποίος χθες πέρασε την πρώτη του νύχτα ως κρατούμενος.
Πριν την κλήτευσή του από την ανακρίτρια, ο συνήγορός του είχε καταθέσει αίτημα να μη γνωστοποιηθεί η ημέρα προσέλευσης του πελάτη του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασής του και επειδή είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Το αίτημα έγινε δεκτό.
Καθοριστικές για την «τύχη» του γνωστού πρωταγωνιστή του θεάτρου και της τηλεόρασης ήταν οι μαρτυρικές καταθέσεις που έδωσαν τα τρία φερόμενα θύματα τα οποία επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας όσα είχαν υποστηρίξει ενώπιον του εισαγγελέα. Επικαλέστηκαν δε πρόσθετα στοιχεία προς επίρρωση των καταγγελιών τους, τα οποία θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Οι καταγγελίες των τριών γυναικών αποτέλεσαν την «κορυφή του παγόβουνου», καθώς αφορούν αδικήματα ενεργά, τα οποία δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Και αυτό γιατί υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίες έφτασαν από το ΣΕΗ στη Δικαιοσύνη, αλλά ήταν παραγεγραμμένες, αφού τα αδικήματα ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Η ποινική διαδικασία για τον Πέτρο Φιλιππίδη άνοιξε μετά τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα στην Εισαγγελία, οπότε και άρχισαν να ερευνώνται τα «έργα και οι ημέρες» του ηθοποιού.
Ο εισαγγελέας Κ. Σπυρόπουλος, αφού αξιολόγησε τα στοιχεία και τις καταθέσεις που έλαβε, στο πλαίσιο της έρευνας κάλεσε τελικά, πριν το Πάσχα, σε εξηγήσεις τον Πέτρο Φιλιππίδη ως ύποπτο διάπραξης κακουργηματικών πράξεων, τις οποίες ο ίδιος στο υπόμνημά του αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε παρενόχλησε τις συναδέλφους του, αλλά για λόγους εκδίκησης εκείνες στρέφονται εναντίον του καθώς δεν συνεργάστηκε μαζί τους.