ΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Τζο Μπάιντεν: «Η Ρωσία θα πληρώσει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά. Εμείς θα φροντίσουμε να συμβεί»

Για «μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες κυρώσεις που θα φέρουν το μεγαλύτερο δυνατό κόστος στη Ρωσία» μίλησε στο διάγγελμα του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει μια νέα Σοβιετική Ένωση.

«Δε θα το κάνουμε μόνοι μας, είμαστε μια συμμαχία που αποτελούμε πάνω από το 50% της παγκόσμιας οικονομίας. Θα περιορίσουμε την ικανότητα της Ρωσίας να συναλλάσσεται σε δολάρια, ευρώ και άλλα νομίσματα. Θα περιορίσουμε την ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί την οικονομία της. Το ρούβλι και το χρηματιστήριο της Ρωσίας έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα του» είπε και συμπλήρωσε: «Θα βάλουμε κυρώσεις στις ρωσικές τράπεζες με 1 τρις δολάρια ενεργητικό. Θα μπλοκάρουμε ακόμη τέσσερις τράπεζες. Έχουμε εφαρμόσει κυρώσεις στη ρωσική ελίτ και στους εταίρους της. Θα εφαρμόσουμε τις ίδιες κυρώσεις που εφάρμοσαν οι Ρώσοι για τους αμερικανούς επενδυτές». Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι θα συμπιεστεί η δραστηριότητα της Ρωσίας και θα περικοπεί πάνω από το μισό των εισαγωγών της Ρωσίας.

«Θα πάρουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τους συμμάχους μας. Θα καλέσουμε σύνοδο για να δημιουργήσουμε ένα σταθερό μέτωπο όλων των συμμάχων μας. Οι δυνάμεις μας δεν θα πάνε στην Ευρώπη για να πολεμήσουν στην Ουκρανία αλλά θα αμυνθούν στην Ανατολή. Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ. Η επίθεση έναντι ενός είναι επίθεση έναντι όλων. Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στη Γερμανία και στις άλλες χώρες» συνέχισε ο Μπάιντεν και μίλησε για τον ουκρανικό λαό λέγοντας ότι «οι επιθέσεις κεραυνοί οδηγούν σε αντίσταση. Οι Ουκρανοί έχουν δείξει ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να πάρει τη χώρα τους».

«Η Ρωσία θα το πληρώσει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά. Και εμείς θα φροντίσουμε να συμβεί» είπε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις δεν θα διακόψουν άμεσα τις ενέργειες της στην Ουκρανία, αλλά θα έχουν μακροπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *