Δυτική ΕλλάδαΤελευταία Νέα

Χριστός Ανέστη!

Mε αίσθηση ευθύνης και πνεύμα αλληλεγγύης, οι Έλληνες γιόρτασαν τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, στους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας όπου είχαν συρρεύσει οι πιστοί για να λάβουν το Άγιο Φως, με τις εκκλησίες ανοιχτές, σε αντίθεση με το περσινό Πάσχα.

Ο αττικός ουρανός φωτίστηκε από τα δεκάδες βεγγαλικά που σήμαναν την Ανάσταση τόσο από την Ακρόπολη, όσο όμως και από τον Λυκαβηττό.

Σακελλαροπούλου: «Η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας»

Με την ευχή η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας και την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε το δικό της μήνυμα ελπίδας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Όπως δήλωσε η ΠτΔ: «Γιορτάζουμε σήμερα τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, την έξοδο από το σκοτάδι προς το φως, την ψυχική μετατόπιση από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα. Εύχομαι ολόψυχα η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας, την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας και τον τελικό θρίαμβο του καλού, μέσα στο φως της αγάπης και της αλληλεγγύης. Χριστός Ανέστη!».

Παρά την πανδημία, οι Έλληνες πήγαν στις εκκλησίες τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία, προκειμένου να γιορτάσουν με ευλάβεια, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα και φορώντας μάσκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *