ΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Kαταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση ο Νικολά Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακηρύχθηκε ένοχος για υπόθεση διαφθοράς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε τον Νικολά Σαρκοζί ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής. Επιπλέον το δικαστήριο θα αποφασίσει για το πώς θα εκτίσει την ποινή του, με το πιο πιθανό σενάριο να μένει σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι για έναν χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Οι κατήγοροι είπαν μάλιστα στο δικαστήριο ότι ο 66χρονος θα έπρεπε να φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια και να εκτίσει τουλάχιστον δύο, όπως αναφέρει το Reuters.

Κατά τη διάρκεια ωστόσο της κατάθεσής του, ο Σαρκοζί είχε πει ότι ήταν θύμα ψεμάτων και αρνήθηκε ότι διέπραξε ποτέ πράξη διαφθοράς.

«Ποτέ. Ποτέ δεν έκανα κατάχρηση της επιρροής μου, φερόμενης ή πραγματικής» είχε πει στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο. «Τι δικαίωμα έχουν να με σέρνουν στη λάσπη έτσι για έξι χρόνια; Δεν υπάρχει κανόνας δικαίου;» ήταν τα λόγια του.

Σημειώνεται ότι ο Σαρκοζί διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012 και είναι ο δεύτερος πρόεδρος στη νεότερη ιστορία της Γαλλίας που καταδικάζεται για διαφθορά, μετά τον Ζακ Σιράκ.

Ξανά στο δικαστήριο σε δύο εβδομάδες

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο σε δύο εβδομάδες. Κατηγορείται για παράνομη υπέρβαση του ορίου δαπανών στην προεκλογική εκστρατεία του 2012.

To χαρακτηριστικό tweet του Γαλλικού Πρακτορείου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *