Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτική

Κώστας Σβόλης: Τα πλημμυρικά φαινόμενα εκθέτουν τους διοικούντες της Πάτρας

«Η εικόνα ανοχύρωτης πόλης μας προκαλεί λύπη και, δικαιολογημένα, οργή» αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης.

Σε ανακοίνωση της δημοτική παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη για τις χθεσινές εκτεταμένες πλημμύρες στο κέντρο και την περιφέρεια της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, αναφέρει:

Παπανικήτας στον peloponnisos Fm 104.1: Γιατί πλημμύρισε η Πάτρα

«Η σημερινή (και αυριανή) δημοτική αρχή διανύει τον ένατο χρόνο θητείας και φέρει τις ευθύνες για κάθε παράλειψη που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δυσκολιών αλλά και κινδύνων στους πολίτες.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 17.102023 εκθέτουν τους διοικούντες την πόλη μας. Λάθη, αδράνεια και απραξία δεν συγχωρούνται. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τα φρεάτια δεν ήταν καθαρισμένα και ότι αντλιοστάσια δεν λειτούργησαν τότε οφείλει η δημοτική αρχή να αναλογισθεί τις ευθύνες που φέρει, να δρομολογήσει ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν οι πολίτες και άμεσα να ετοιμασθεί για ανάλογα φαινόμενα που θα συμβούν στο μέλλον.

Η εικόνα ανοχύρωτης πόλης μας προκαλεί λύπη και, δικαιολογημένα, οργή. Στον απόηχο της εκλογικής νίκης θα πρέπει κάποιοι να αναλογισθούν και κυρίως να αισθανθούν τι σημαίνει θέση ευθύνης και τι σημαίνει να διαχωρίζεις με κομματικά και ιδεολογικά κριτήρια πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις.

Τουλάχιστον, ας φροντίσουμε, πέρα από «ελλιποβαρείς» δηλώσεις και κατευθύνσεις, να συνδράμουμε όλοι μας στον σχεδιασμό δράσεων που θα στοχεύουν στην προστασία (προσαρμογή) του ανθρώπινου, τουλάχιστον, οικοσυστήματος και ας αφήσουμε τα περί καπιταλισμού και δεξιών υποψηφίων στην άκρη. Μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *