Ειδήσεις

Μας αποχαιρετά με καύσωνα μας ο Ιούλιος – Έρχονται 40αρια και στη Δυτική Ελλάδα

Συνθήκες καύσωνα τη νέα εβδομάδα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 31/07. Έτσι, οι θερμοκρασίες, που το Σάββατο 25/07 και την Κυριακή 26/07 φτάνουν τοπικά τους 38-39 βαθμούς, από τη Δευτέρα 27/07 θα παρουσιάσουν μικρή προοδευτική άνοδο σπάζοντας κατά τόπους το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Τετάρτη 29/07 – Παρασκευή 31/07, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην Πάτρα από την Τρίτη θα αρχίσει η κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 37 βαθμούς. Η ανοδική πορεία της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί με αποκορύφωμα την Πέμπτη και την Παρασκευή που κυριολεκτικά θα χτυπήσει κόκκινο με 40 βαθμούς!

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα αναπτυχθούν στο Αγρίνιο από αύριο Δευτέρα (36 βαθμοί). Το ρεκόρ ζέστης αναμένεται να καταρρίψει η περιοχή την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς!

*Με στοιχεία από meteo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *