ΕιδήσειςΠολιτική

Ο Τσίπρας, η Αχτσιόγλου και ο Κασσελάκης – Το δημιουργικό σοκ εκλογής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σιωπηλός έως το τέλος της διαδικασίας χωρίς να δώσει «δαχτυλίδι» σε κανέναν. Επιθυμία του να αναδειχτεί ο καταλληλότερος που θα μπορέσει να διώξει τον Μητσοτάκη από την εξουσία.

Είναι το πρώτο καλοκαίρι μετά από 15 χρόνια που δεν φταίει ο Τσίπρας για όλα τα δεινά που περνάει η χώρα.

Το θυμάστε νομίζω: Όλα αυτά τα χρόνια για ό,τι στραβό και ανάποδο συνέβαινε στην χώρα έφταιγε ο Τσίπρας είτε ήταν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Και να, που τούτο το καλοκαίρι, διαπιστώσαμε την έλλειψή του. Η απουσία Τσίπρα έχει αποσυντονίσει πλήρως και τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Τώρα πια δεν μπορεί να επικαλείται τον «μπαμπούλα» του Τσίπρα.

  • Τι θα γεννούμε χωρίς βαρβάρους;

Το παραμύθι δεν έχει πια δράκο. Ο «δράκος» της Κουμουνδούρου παραμέρισε και το παραμύθι δεν πουλάει πια. Η κυβέρνηση φθείρεται πιο γρήγορα από όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Ας μπούμε όμως στο μυαλό του Τσίπρα που καθώς κάθεται στα βράχια του Σουνίου αντικρίζει την Μακρόνησο και συνομιλεί με τα κύματα.

Ο Τσίπρας όταν παραιτήθηκε μας είπε ότι ένα και μόνο πράγμα είχε στο μυαλό του: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς θα ανασυγκροτηθεί σύντομα για να ξαναγίνει κυβέρνηση!

Μπορεί και να περνούσαν και δεύτερες σκέψεις από το μυαλό του καθώς έβλεπε τα «παιδιά» του να επιχαίρουν με την παραίτησή του.

Ωστόσο ένα είναι σίγουρο: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραιτήθηκε γιατί αισθάνθηκε κουρασμένος. Παραιτήθηκε γιατί πίστεψε και πιστεύει ότι ένα σοκ ηγεσίας, μια βαθιά ανανέωση και μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη κοινωνία μπορεί να του δώσει ξανά την μεγάλη ώθηση για να κυβερνήσει και πάλι η κεντροαριστερά.

Δεν θα ήταν υπερβολή εάν έλεγε κάποιος ότι ο Τσίπρας έγινε ο ίδιος η Ιφιγένεια για να πνεύσει γρήγορα ούριος άνεμος στη παράταξη που γέννησε, στο κόμμα που ίδρυσε.

Στο μυαλό του Αλέξη, αυτή τη στιγμή, είναι η διαδικασία της εκλογής αρχηγού ως ένα αναγκαίο δημιουργικό σοκ. Ο Τσίπρας επίτηδες δεν έδωσε δαχτυλίδι ούτε και «φύτεψε» κάποιον υποψήφιο. Γι’ αυτό και παρενέβη τον περασμένο Ιούλιο για να μη πάνε μακριά οι διαδικασίες, και κακοφορμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήθελαν τότε οι πρώην Προεδρικοί και οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι παρενέβη υπέρ της Αχτσιόγλου.

Αλλά και όταν μπήκε στη κούρσα ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας δεν τον απέτρεψε δίνοντας έτσι πραγματικό ενδιαφέρον στη διαδικασία που μέχρι τότε δεν απασχολούσε κανένα.

  • Δηλαδή ο Τσίπρας «φύτεψε» τον Κασσελάκη στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ;

Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας έμεινε υποδειγματικά ουδέτερος.

Δεν στήριξε τον «φίλο» του τον Παππά.
Δεν στήριξε το «δημιούργημά» του, την Αχτσιόγλου.
Δεν στηρίζει την «ανακάλυψή» του, τον Κασσελάκη.

  • Γιατί;

Διότι ο Τσίπρας πιστεύει ότι ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει με το σπαθί του, γιατί, όπως λέει: «Δεν μπορείς να θέλεις να νικήσεις τον Μητσοτάκη και να μη μπορείς να σταθείς και να νικήσεις με το σπαθί σου στις εσωκομματικές διεργασίες».

Γι’ αυτό και ο Αλέξης κλείνει τα αυτιά του στις κομματικές ερινύες που του ζητούν να αποκηρύξει τον ξενόφερτο, στο όνομα της κομματικής καθαρότητας, και που βάζουν το κόμμα πάνω από την κοινωνία και την διακυβέρνησή της, που προτιμούν τον μονοψήφιο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να είναι ιδεολογικά «καθαρός»…

Αυτό έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας και δεν παρεμβαίνει και δεν θα παρέμβει μέχρι τέλος, αλλά θα σεβαστεί οποία απόφαση πάρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και θα στηρίξει όποιον/ όποια βγει πρόεδρος.

  • Και για την επομένη της εκλογής του νέου Προέδρου τι έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας;

Επειδή αυτό που προέχει για τον Αλέξη είναι η ανασυγκρότηση και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που επιθυμεί είναι την επόμενη μέρα η Έφη και ο Στέφανος, ο Στέφανος και η Έφη, δυο νέα παιδιά, να πορευτούν μαζί σαν μια γροθιά για να νικήσουν τον Μητσοτάκη και ο ίδιος να βρίσκεται δίπλα τους να τους στηρίζει.

Στο μυαλό του Τσίπρα έχει καρφωθεί το σενάριο, ότι μετά τις εκλογές, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, πρέπει και οι δυο να αφήσουν τις ανόητες αντιπαραθέσεις και να στηρίξει ο ένας τον άλλο. Αν βγει η Έφη, ο Στέφανος να είναι Νο 2. Και αν βγει ο Στέφανος, η Έφη να είναι Νο2.

Ίσως κάποιοι σπεύσετε να πείτε, ότι ο Τσίπρας είναι αιθεροβάμων και κάνει όνειρα θερινής νυχτός.

Μπορεί να έχετε δίκιο, μπορεί και άδικο. Η ζωή θα δείξει. Πάντως, έτσι σκέφτεται ο Αλέξης, και γι’ αυτό σιωπά και δεν παρεμβαίνει επί των διαδικασιών. Διακαής του πόθος να εκλεγεί το καταλληλότερο πρόσωπο που θα μπορέσει να διώξει το γρηγορότερο τον Μητσοτάκη από την εξουσία. Αυτό ζητάει να το πράξει η κοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που μια ζωή του έψηναν το ψάρι στα χείλη.-

πηγη:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *