Πάτρα: «Βροχή» οι καταγγελίες στην αστυνομία για τη μη τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού

Το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει “φωτιά” τις τελευταίες ημέρες…

Χαμός γίνεται με τις καταγγελίες στην αστυνομία για τη μη τήρηση των μέτρων που έχουν τεθεί κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κορύφωση των καταγγελιών αυτού του είδους, γεγονός που αιτιολογούν οι αστυνομικοί είτε λόγω του φόβου που υπάρχει, είτε γιατί πράγματι υπάρχει μία έλλειψη συμμόρφωσης με τα μέτρα.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για πολίτες που καταγγέλλουν ανώνυμα υπαλλήλους υγειονομικών καταστημάτων επειδή δεν φορούν όλες τις ώρες της δουλειάς τους τη μάσκα ή πάλι επειδή κατά την άποψη τους δεν την φορούν σωστά.

Καταγγελίες όμως έχουν γίνει και σε καταστήματα λιανικού εμπορίου με τους καταγγέλλοντες να υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα μαγαζιά αφήνουν τους πελάτες τους να μπαίνουν χωρίς μάσκα ή ότι υπάλληλοι δεν την φορούν.

Ακόμα περισσότερες είναι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους έχει γίνει αναφορά και για ναούς.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από τις καταγγελίες αυτές να εστιάζονται επαγγελματικές διαφορές και ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων από τη στιγμή που στο σύνολο τους σχεδόν, τόσο στην εστίαση, όσο και στο εμπόριο, τηρούν τα μέτρα.

Κοινώς με αφορμή τον κορωνοϊό βρήκαμε την ευκαιρία για να βγάλουμε τα… ματάκια μας. Υπάρχουν όμως και οι αρνητές που όχι μόνο δεν δέχονται να φορέσουν τη μάσκα, αλλά θεωρούν ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός ή ότι υπάρχει, αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνεται όλο αυτό το κακό.

Πάντως, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αυστηρότητα και τα πρόστιμα πέφτουν όπου κρίνεται απαραίτητο.

Πηγη:patrasevents.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.