Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

«Ωρα Πατρών: Πόλη αφιλόξενη για ΑμεΑ η Πάτρα

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, αναφέρεται:

«Με τα ειδικά γυαλιά της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μας προμήθευσε η Δημοτική Αρχή προ της έναρξης του Δημοτικού Συμβουλίου, ήρθαμε σε επαφή με τον εικονικό της, ιδανικά πλασμένο κόσμο που μας παρουσιάζουν…

Όταν όμως βγάλαμε τα γυαλιά, ο πραγματικός κόσμος και η καθημερινότητα μας περίμενε..

Μεταφέραμε τις αγωνίες των ατόμων με αναπηρία όπως έχουμε καθήκον, δικαίωμα και υποχρέωση.

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα, άρθρο 21 παράγραφος 6 να προβεί στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που προκύπτουν τόσο από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης όσο και από το Νόμο 4074/12.

Στην ερώτησή μας γιατί δεν περιήλθε το σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης, η απάντηση που πήραμε ήταν γενικολογίες για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας). Αλλού για αλλού…

Καταθέσαμε συγκεκριμένα παραδείγματα, συνοδεύοντας με φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η πόλη μας έχει πρoβλήματα σε σχέση με την καθημερινότητα και την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

Φωτογραφίες από υπηρεσίες του Δήμου, σχολεία, γυμνάσια, δρόμους, πεζοδρόμια, ράμπες με απότομη κλίση…Η καθημερινότητά μας…!

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι έχει (!) «στρατηγικό σχέδιο» ο Δήμος και ότι υπάρχει προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στα σχολεία και στα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Ένας στρατηγικός σχεδιασμός, κ. Πετρόπουλε θα προέβλεπε να γίνει μια καταγραφή των κτιρίων που ανήκουν στην δημοτική περιουσία να καταγραφούν οι ανάγκες σε νηπιαγωγεία και αμέσως μετά να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός σχεδίου πού χρηματοδοτείται με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Εννέα χρόνια μετά δεν είναι αρκετό η Δημοτική Αρχή να επικαλείται ότι έχει “στρατηγικό σχεδιασμό” χωρίς να τον έχει παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία. Ίσως βρίσκεται στα συρτάρια;.

Αποτέλεσμα αυτού του «μεγαλεπήβολου σχεδιασμού», που επικαλείται ο κ. Πετρόπουλος, είναι ο ιδιοκτήτης που στεγάζεται το 25ο Νηπιαγωγείο Πατρών (φιλοξενεί και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες) να έχει προβεί σε αγωγή έξωσης την οποία και κέρδησε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στο και πέντε να προσπαθεί να βρει άλλο χώρο (υπολείπονται μόλις δύο μήνες για τη νέα σχολική χρονιά). Το πάθημα φαίνεται δεν έγινε μάθημα με το ασανσέρ του Β’ Γυμνασίου.

Για αυτά τα σημαντικά ζητήματα της πόλης αντί να απαντήσουν, υπεκφεύγουν και γίνονται τουλάχιστον προσβλητικοί απέναντι σε αυτούς που έχουν θεσμική υποχρέωση να ερωτούν και να ελέγχουν τη διοίκηση…

Δεν απάντησαν καν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγκεκριμένη πρόταση από το ΕΠΑΝΕΚ, για τους ολοκληρωμένους θαλάσσιους προορισμούς προϋπολογισμού 240.000€ αλλά και γιατί ο Δήμος δεν έχει καταθέσει σχέδιο αστικής προσβασιμότητας στο Πράσινο Ταμείο προϋπολογισμού 124.000€… ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥ ΛΕΦΤΑ αλλά αξιοποιούνται από όσους έχουν ΟΡΑΜΑ.

Υποσχέθηκαν, τις επόμενες ημέρες να απαντήσουν….

Δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε, δεν το δένουμε κόμπο…»

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *