ΕιδήσειςΠολιτική

Όθωνας Ηλιόπουλος: Όλα υπό συζήτηση – Τι είπε για το ενδεχόμενο παραίτησης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όθων Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο κόμμα μετά την εκλογή Κασσελάκη και στο ενδεχόμενο διάσπασης

«Όλα είναι υπό συζήτηση» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να παραιτηθεί προκειμένου να μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να πάρει το εισιτήριο για τη Βουλή.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» και πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι οι οποίοι ανακινούν αυτό το θέμα δεν προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, διότι από το κόμμα εμένα δεν μου ζήτησε ποτέ να παραιτηθώ. Δεν έκανε κανείς ποτέ καμία νύξη για παραίτηση, οπότε ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα πλασματικό σενάριο το οποίο δημιουργείται από κέντρα εκτός κόμματος».

Επιπλέον πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως «εγώ έκανα όμως μια πολύ σαφή δήλωση, διότι από την αρχή της εκλογής μου κυκλοφόρησαν σενάρια για την παραίτησή μου, τα οποία θεωρώ ότι κυκλοφόρησαν από συγκεκριμένα κέντρα για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την εκλογή του αλλά προς το παρόν δεν έχει αναλάβει κάποιον θεσμικό ρόλο στο κόμμα ή στην ΚΟ.

Συναισθηματικές εξάρσεις
Σχετικά με τις αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως η άσχημη πορεία του κόμματος μετά το 2019 μπορεί να έχει οδηγήσει σε πιέσεις, συναισθηματικές εξάρσεις που είναι ανθρώπινες.

Πάρα πολλές φορές υπάρχουν εντάσεις και οι εντάσεις ξεπερνιούνται και με διάλογο και με ξεκαθάρισμα πολιτικών θέσεων

«Είναι δυνατόν να περιμένουμε από ένα κόμμα το οποίο για πρώτη φορά δημιούργησε μια κυβέρνηση της Αριστεράς το 2015 -2019, μετά έχασε τις εκλογές για πολύ μικρό χρονικό περιθώριο, με μικρή διαφορά εκλογική και την επόμενη τετραετία έχασε τις εκλογές με μία πάρα πολύ μεγάλη εκλογική διαφορά, να περιμένουμε από αυτό το κόμμα να μην έχει μέλη τα οποία έχουν συναισθηματικές εξάρσεις, πιέσεις, ανθρώπινες αντιδράσεις. Εδώ στη δουλειά σας, άμα έχετε μία πολύ άσχημη ημέρα και γυρίσετε στο σπίτι σας λέει κάτι η γυναίκα σας και εκνευρίζεστε και τσακώνεστε».

Απαντώντας στο πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο «διαζυγίων» στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως: «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα και δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα συνεχίσει αυτή η σχέση. Αλλά πάρα πολλές φορές υπάρχουν εντάσεις και οι εντάσεις ξεπερνιούνται και με διάλογο και με ξεκαθάρισμα πολιτικών θέσεων. Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι είναι πάρα πολύ λογικό να αντιδρούν έντονα και συναισθηματικά κάποιοι από τα μέλη και από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι ο τρόπος που αντιδρώ εγώ και ο τρόπος που αντέδρασαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έχασε τις εκλογές, η οποία εκφράζει το μισό κόμμα, ουσιαστικά πολιτικά, δεν είχε καμία έντονη αντίδραση. Υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος πάλεψε γι’ αυτό, το οποίο νομίζω ήταν το σωστό οργανωτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο καινούργιος πρόεδρος υπήρξε πάρα πολύ ευγενής».

Για τον Παύλο Πολάκη
Για τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε την απουσία κόμματος, δηλαδή οργανωτικών δεσμών με την κοινωνία, και άρα τη μη επικοινωνία των θέσεων στη βάση.

Σε ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη ανέφερε: «τον έχω παρακολουθήσει πολύ κοντά σαν υφυπουργό Υγείας και πολλές φορές έχουμε πολιτικά διαφωνήσει και πολλές φορές συμφωνήσει. Ο Πολάκης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι φοβερά εργατικός, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός σαν υφυπουργός Υγείας, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ακέραιος, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει στο χώρο της υγείας μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό.

Αν κανείς ακούσει προσεκτικά τα πράγματα που λέει πολλές φορές, θεωρώ ότι δεν έχει άδικο. Εγώ θα τα έλεγα με ένα διαφορετικό τρόπο, γιατί καμιά φορά για το ευρύ κοινό δυστυχώς χάνει το δίκιο του».

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *