Αλεξοπούλου–Πλακιωτάκης. Συνάντηση εργασίας για το λιμανάκι της Ακράτας.

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη είχε το πρωί της Τετάρτης η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το μείζον πρόβλημα που προκύπτει για παραδοσιακούς λιμενίσκους και αλιευτικά καταφύγια, από την επικείμενη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών. Πρόκειται για εκκρεμότητα που ταλανίζει δεκάδες δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Βουλευτής μετέφερε στον κ. Υπουργό τη μεγάλη αγωνία των κατοίκων της Αιγιάλειας, καθώς το ζήτημα απασχολεί έντονα την περιοχή, όσον αφορά στο λιμενικό καταφύγιο του Κρυονερίου στην Ακράτα.
Στην συζήτηση παραβρέθηκαν για τον σκοπό αυτό, ο υπεύθυνος μελετητής μηχανικός που συνέταξε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το λιμανάκι, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας κος Γιοβάς, που διαχρονικά ενδιαφέρεται για το θέμα.
Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που χειρίζονται τον συγκεκριμένο φάκελο και ενημερώθηκε ο Υπουργός.
Όλα τα μέρη συμφωνήσαν στην αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης και χαράχτηκε ένα πλάνο για τα επόμενα τεχνικά και νομικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να αποτραπεί η κατεδάφιση δεκάδων αντίστοιχων κατασκευών.
«Το λιμανάκι της Ακράτας και ανάλογες κατασκευές σε ολόκληρη την Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς πυρήνες οικονομικής ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες, με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και το περιβάλλον» ανέφερε η Βουλευτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.