Δημοσκόπηση Pulse: Δύο χρόνια μετά τις εκλογές η ΝΔ προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Δύο χρόνια μετά τις εκλογές η ΝΔ προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 14 μονάδες είναι η «ψαλίδα» μεταξύ Νέα Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και η Δημιουργία και οι Έλληνες με 1% αντίστοιχα. «Άλλο» απάντησε το 6%, ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ αγγίζουν το 9%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνόν κόμμα να συγκεντρώνει 36% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Δημιουργία και οι Έλληνες με 1% έκαστο, ενώ το 5,5% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 5% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι.

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 75% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 65%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 30%.

Η πορεία της χώρας το επόμενο εξάμηνο
Σχετικά με την πορεία της χώρας το επόμενο εξάμηνο σε βασικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, καταγράφονται διάφορες τάσεις ανάλογα με τον τομέα.

Στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα έναντι 27% που εκτιμούν ότι θα πάνε καλύτερα και 21% ότι θα παραμείνουν στα ίδια.

Αντίστοιχα, απαισιόδοξη είναι η πλειοψηφία του δείγματος αναφορικά με την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ασφάλειας. Το 42% προβλέπει επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, το 17% βελτίωση και το 32% στασιμότητα.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, καθώς το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσει, το 17% ότι θα βελτιωθεί και το 38% ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν.

«Μοιρασμένη» είναι η κοινή γνώμη αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και την υγειονομική κρίση με το 31% να προβλέπει ότι θα υπάρξει επιδείνωση έναντι 30% που αναμένει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και 28% ότι θα είναι τα ίδια.

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία (42%) εκτιμά ότι δε θα παρατηρηθούν αλλαγές στην υπάρχουσα κατάσταση, το 29% αναμένει επιδείνωση των σχέσεων και το 19% καλυτέρευση.

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους, το 43% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 30% ότι θυα παραμείνουν ίδια και μόλις το 18% εκτιμούν ότι θα εξελιχθούν χειρότερα.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τάσσεται το 65% των Ελλήνων για ομάδες εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως στην εκπαίδευση, την εστίαση και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναλυτικά, στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, σχεδόν οι μισοί (49%) απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γιατί δεν ξεκινάτε τη συζήτηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *