Μεγάλη φωτιά στα Μέθανα

Κάηκε ένα σπίτι στην κοινότητα Κυψέλης από την πυρκαγιά στην Τροιζηνία Μεθάνων που ξέσπασε το απόγευμα και προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική, καθώς απείλησε σοβαρά του οικισμό. Από την πρώτη στιγμή με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι της Κυψέλης και δόθηκε μάχη για να σωθεί το χωριό. Ωστόσο, έκαψαν τελικά ένα σπίτι που βρίσκεται στο άκρο του χωριού.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν εκεί τη φωτιά, ενώ έφτασαν και ενισχύσεις που αντιμετωπίζουν τις εστίες.

Περί τις 21:00, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει πολύ καλύτερη εικόνα και δεν εμπνέει ανησυχία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μετά και τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούν συνολικά 79 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, Σπύρος Πολλάλης, μιλώντας στον ANT1, τόνισε πως «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή».

«Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», σημείωσε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι. «Αυτήν την στιγμή επιχειρούν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ», είπε ο Σπύρος Πολλάλης, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το aeginaportal, εξαιτίας της φωτιάς υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, χωρίς ρεύμα έμεινε όλο το νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.