FEATUREDΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Πάτρα – Ημέρα Καριέρας: 1.500 άτομα για μία θέση εργασίας! – Άνευ προηγουμένου συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι ήρθαν σε άμεση επαφή με 47 επιχειρήσεις από την Αχαΐα

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή νέων στην 21η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε χθες η ΔΥΠΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, τόσο από αυτούς που έψαχναν για μια θέση εργασίας, όσο και από επιχειρήσεις που αναζητούσαν εργαζόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η υπηρεσία δικαιώνει τον σκοπό της.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι είχαν κλείσει ραντεβού για να συναντηθούν με εκπρόσωπους των 47 επιχειρήσεων που είχαν περίπτερο. Η εκτίμηση των διοργανωτών είναι ότι περισσότερα από 1.500 άτομα άφησαν βιογραφικό και συνομίλησαν με εκπρόσωπους εταιρειών, διεκδικώντας μια από τις 1.000 προσφερόμενες θέσεις εργασίας, από πλήθος ειδικοτήτων και κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ, σε θεματικές ενότητες όπως η δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού, η κατάλληλη προετοιμασία για συνέντευξη κ.ά.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ εκεί βρέθηκε και η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία ξεναγήθηκε στα περίπτερα. Ακόμη, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο οποίος είχε επαφή με τον κ. Πρωτοψάλτη και εκπρόσωπους επιχειρήσεων.

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Ο διοικητής τη ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε στην «Πελοπόννησο» τα εξής: «Ενάμιση χρόνο μετά την εκδήλωση “Ημέρα καριέρας” στην Πάτρα επιστρέψαμε και βλέπουμε ότι η ανταπόκριση των εργαζόμενων, αλλά και των επιχειρήσεων είναι πολύ μεγάλη. Είναι φοβερή η ζήτηση, ο κόσμος θέλει αυτά τα εργαλεία και σήμερα (σ.σ. χθες) οι επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με χιλιάδες Πατρινούς που ενδιαφέρονται να βρουν ή να αλλάξουν δουλειά, γιατί αυτή η εκδήλωση δεν είναι μόνο για ανέργους, αλλά και για αυτούς που θέλουν να βρουν κάτι διαφορετικό. Υπάρχει ενδιαφέρον σε όλη την Ελλάδα και όσο υπάρχει αυτή η ζήτηση, εμείς θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε την Ημέρα καριέρας».

ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η περιφερειακή διευθύντρια Πελοποννήσου της ΔΥΠΑ Αγγελική Καλαπόδη, τόνισε: «Εχουμε καθιερώσει ανά τακτά χρονικά διάστημα πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, ώστε αν έρχονται κοντά οι επιχειρήσεις με τους ανέργους, να συζητούν μαζί όλα τα θέματα, ώστε να ανοίξει η επαφή και να μην είναι μία απρόσωπη διαδικασία. Στη ΔΥΠΑ κάνουμε πολύ καλή δουλειά και έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή και αυτό είναι πολύ θετικό».

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, υπογράμμισε: «Για 2η συνεχόμενη χρονιά η ΔΥΠΑ, με επικεφαλής τον κ. Πρωτοψάλτη, διοργανώνει στην πόλη μας την Ημέρα καριέρας και βλέπω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Εμεις, ως Επιμελητήριο Αχαΐας, βοηθήσαμε στην ενημέρωση των επιχειρήσεων και βλέπουμε πολύ μεγάλη προσέλευση. Αυτό είναι μια καινοτομία του νέου διοικητή που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, γιατί οι άνθρωποι μιλούν ταυτόχρονα την ίδια μέρα με διαφορετικές εταιρείες».

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο γενικός διευθυντής της αλυσίδας σουπερ μάρκετ «Ρουμελιώτης» Γιάννης Ματθαίου, ανέφερε: «Η εταιρεία μας συμμετέχει για πρώτη φορά και εκτιμώ ότι είναι πολύ θετική πρωτοβουλία, γιατί δίνεται η ευκαιρία σε όποιον θέλει να φέρει το βιογραφικό του και να μιλήσουμε απ΄ ευθείας. Και εμείς από την πλευρά μας έχουμε την ευκαιρία να δούμε με άνεση όσους ενδιαφέρονται για εργασία για να γίνει η καλύτερη επιλογή. Εκτιμώ ότι αυτή η δράση θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά, γιατί στον κλάδο μας το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο».

Ο εκπρόσωπος του ζαχαροπλαστείου «Εντελβαΐς» Γιώργος Μιχαλόπουλος, σημείωσε: «Η Ημέρα καριέρας έχει μεγάλη απήχηση, ο κόσμος που έρχεται και συζητά μαζί μας είναι πολύ στοχευμένος, γνωρίζει τι ζητά. Εκτιμώ ότι όλη αυτή η δράση θα φέρει αποτελέσματα και στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους και θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Η υπάλληλος της ΔΥΠΑ και υπεύθυνη συμβουλευτικής της Περιφερείας Ολγα Λαγουμιτζή, είπε: «Στο πλαίσιο καριέρας έχουμε εργαστήρια συμβουλευτικής τα οποία έχουν ενότητες σχετικά με το πώς ετοιμάζουμε το βιογραφικό μας και πώς ετοιμαζόμαστε για τη συνέντευξη, αλλά και τα βήματα για μια επιχειρηματική ιδέα. Υπάρχει ανταπόκριση και ήρθε αρκετός κόσμος που ενημερώθηκε για πώς να φτιάξει το βιογραφικό του».

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *