Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου και ύστερα από 12 ημέρες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό», άφησε την τελευταία της πνοή η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. και θυγατέρα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η ασθένεια την ταλαιπωρούσε εδώ και πολλά χρόνια. Είχε καταφέρει -σε πρώτη φάση- να κερδίσει τις αρχικές μάχες, αλλά η ασθένεια επανήλθε. Με τη στάση της έδινε κουράγιο σε όσους πάσχουν από την ασθένεια.

Είχε κοινοποιήσει από νωρίς το πρόβλημα υγείας της, το οποίο συζητούσε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Πριν από 12 ημέρες η Φώφη Γεννηματά μεταφέρθηκε επειγόντως στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκε υποτροπή της νόσου. Αμέσως, η ασθενής ξεκαθάρισε πως εγκαταλείπει την πολιτική κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝ.ΑΛ. Το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου εξέφρασε δημόσια τη λύπη και τη συμπάθεια προς το πρόσωπό της.

Όμως, ως φαίνεται και από το αποτέλεσμα, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Από το βράδυ της Κυριακής παρατηρήθηκε βαθμιαία επιβάρυνση της κατάστασής της. Το πρωί της Δευτέρας η κατάστασή της ήταν ήδη κρίσιμη και λίγες ώρες αργότερα η Φώφη Γεννηματά έχασε τη ζωή της.

Το Δελτίο Τύπου του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12.04 μ.μ., στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, ύστερα από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.