Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη για τον Βοτανικό- Έτοιμη η χρηματοδότηση 150-200 εκατ. ευρώ

Κοντά είναι πλέον οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη για το «πράσινο» πρότζεκτ που θα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και μπάσκετ, χωρίς να πειραχτεί το Προεδρικό Διάταγμα, όπως ανέφερε ο Β. Βέργης.

Έρχονται οι ανακοινώσεις του Κώστα Μπακογιάννη για τον Βοτανικό.

Πλησιάζουν τα ευχάριστα νέα για το «πράσινο» πρότζεκτ, όπως μετέφερε ο Βασίλης Βέργης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, όπου ανέφερε ότι πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Αθηνών θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Έστω και με κάποια καθυστέρηση.

Από πηγές του Δήμου, προκύπτει ότι έχει «κλειδώσει» το πλάνο, το οποίο θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο των οπαδών του «τριφυλλιού», που έχουν υπομείνει πάρα πολλά χρόνια για να δουν να μπαίνει η ομάδα τους σε νέο-σύγχρονο σπίτι. Που θα αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και αυτή του μπάσκετ, όπως και τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Οι πόροι που θα ανακοινώσει ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Βοτανικό θα είναι άνω των 150 εκατομμυρίων ευρών, ενώ θα πλησιάζουν τα 200 και δεν θα προέρχονται από έναν χώρο. Πρόκειται για ευρωπαϊκά, αλλά και κρατικά κονδύλια. Γι’ αυτό και η ομάδα εργασίας είναι σε ανοιχτή γραμμή με αρκετά Υπουργεία.

Ένα σημαντικό ερώτημα που συνοδεύει τους τελευταίους μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι αν θα πειραχτεί το Προεδρικό Διάταγμα. Η απάντηση είναι «όχι», ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να γίνουν προσφυγές, που θα «κρατήσουν» και πάλι πίσω το πρότζεκτ.

Συνεπώς θα δημιουργηθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα είναι κοντά στις 30.000 θέσεις, οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα τμήματα του Ερασιτέχνη, ενώ το γήπεδο για την ομάδα μπάσκετ θα δημιουργηθεί σε όμορο οικόπεδο.

πηγη:sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.