Πούτιν: «Οι ρωσικές δυνάμεις θα εγκαταλείψουν το Καζακστάν μετά το πέρας της αποστολής τους»

Οι ρωσικές και οι συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στο Καζακστάν για να συνδράμουν το καθεστώς που καταγγέλλει ότι έγινε στόχος της «διεθνούς τρομοκρατίας», θα εγκαταλείψουν την χώρα μετά το τέλος της αποστολής τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όταν οι δυνάμεις θα έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, θα αποσυρθούν από το έδαφος του Καζακστάν», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας.

Πριν από αυτόν, ο πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ – Γιομάρτ Τοκάγεφ, είχε δηλώσει κατά τη συνεδρίαση ότι η αποχώρηση θα γίνει «σύντομα».

Με επικεφαλής τη Ρωσία, δύναμη 2.030 στρατιωτών του Οργανισμού έχει αναπτυχθεί στο Καζακστάν, κατόπιν αιτήματος του Καζάκου προέδρου.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι το Καζακστάν υπήρξε θύμα «επίθεσης της διεθνούς τρομοκρατίας» και ότι αυτές οι «συμμορίες ενόπλων» με «σαφή εμπειρία μάχης» εκπαιδεύθηκαν σε «κέντρα στο εξωτερικό».

Στην συνέχεια, προειδοποίησε ότι η Μόσχα δεν θα ανεχθεί «χρωματιστές επαναστάσεις» στην πρώην Σοβιετική Ένωση, παραπέμποντας στις εξεγέρσεις που, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ενορχηστρώθηκαν από τη Δύση στις πρώην σοβιετικές χώρες από τη δεκαετία του 2000.

«Καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται ούτε για την πρώτη ούτε για την τελευταία απόπειρα ανάμειξης στις υποθέσεις των χωρών μας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. «Και δεν θα επιτρέψουμε διατάραξη της κατάστασης στη χώρας μας και δεν θα επιτρέψουμε την ανάπτυξη των σεναρίων των αυτοαποκαλούμενων χρωματιστών επαναστάσεων», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.