Στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με επιδότηση εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε εξαρχής εμφανή τη στόχευσή της στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Με την τελευταία ΚΥΑ, την οποία υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νικόλαος Παπαθανάσης, δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ποσοστό έως και 55% σε επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 500.000€,για εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Αναφορικά με την Αχαΐα, η στήριξη αυτή κατευθύνεται κυρίως στις μικρομεσαίες αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς το ποσοστό επιδότησης γι’ αυτές κυμαίνεται από 45% έως 50%,συγκριτικά με τις μεγαλύτερες όπου περιορίζεται στο 35%.

Με την ενίσχυση αυτή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της αγροτοκτηνοτροφίας θα μπορέσουν να προμηθευτούν ή να μισθώσουν σύγχρονα μηχανήματα, καθώς και να κατασκευάσουν ή αναβαθμίσουν κτιριακές και ειδικές βοηθητικές εγκαταστάσεις.
Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνεται η διασφάλιση της προσβασιμότητας στις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις σε άτομα με αναπηρία.

Το γεγονός ότι, με αποτελεσματική συνεργασία Υπουργών και Βουλευτών, μία τέτοια απόφαση λήφθηκε εν μέσω πανδημίας, καταδεικνύει πως ο ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης των επιπτώσεών της στην οικονομία είναι η στήριξη της πραγματικής παραγωγής και των ανθρώπων της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.