Το Λονδίνο επιβάλλει κυρώσεις στη ρωσική χαλυβουργία Evraz

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα Evraz, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα δραστηριοποιείται σε τομείς που είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας», αναφέρει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

«Το σημερινό πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι κανένας πολίτης ή εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Βρετανία ανέφερε ότι η Evraz παράγει το 28% των σιδηροδρομικών τροχών της Ρωσίας και το 97% των σιδηροδρομικών γραμμών στη Ρωσία, καθιστώντας την εταιρεία ζωτικής σημασίας καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο για να μεταφέρει βασικές στρατιωτικές προμήθειες και στρατεύματα στην γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evraz έχει ανασταλεί από τις 10 Μαρτίου, όταν η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι 10 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου παραιτήθηκαν, αφήνοντας μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.