FEATUREDΓενικάΠολιτική

Έντονη αντίδραση Μπάιντεν: Οι γυναίκες θα αναγκάζονται να μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο αποψινό του διάγγελμα -Παρασκευή 24 Ιουνίου-χαρακτήρισε ως «τραγικό λάθος» την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ακυρώνει το δικαίωμα στην άμβλωση είναι ένα και το αποτέλεσμα «εξτρεμιστικής ιδεολογίας».

«Η υγεία και η ζωή των γυναικών αυτής της χώρας βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο», δηλώνει ο Δημοκρατικός πρόεδρος σε ομιλία του στον απόηχο της ιστορικής δικαστικής απόφασης, εκφράζοντας λύπη γι’ αυτή τη «θλιβερή ημέρα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελούν εξαίρεση παγκοσμίως.

Ο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση να συνεχιστεί ειρηνικά ο αγώνας και να προασπιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση και όλες τις άλλες “προσωπικές ελευθερίες” καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που προαναγγέλλονται δύσκολες για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Στο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ στράφηκε εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης των Ρεπουμπλικανών του Ντ. Τραμπ, ενώ έθεσε ζήτημα ασφάλειας γυναικών για τις οποίες είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα αναγκάζονται να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους.

«Η υγεία των γυναικών και του έθνους μας βρίσκεται σε κίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν ο οποίος μίλησε παράλληλα για μια απόφαση που γυρνά την Αμερική 150 χρόνια πίσω.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει, ενώ κάλεσε το Κογκρέσο να δράσει και τους Αμερικανούς να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, τόνισε η απόφαση του 1973 Roe V Wade θα πρέπει να καταστεί ομοσπονδιακός νόμος, ενώ μίλησε για την ανάγκη να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή, την ελευθερία και την ισότητα.

Επίσης, διεμήνυσε ότι θα πράξει ότι μπορεί για να προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών.

«Οι πολιτικοί δεν μπορούν να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται ύστερα από συνομιλίες γυναικών με τους γιατρούς τους», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *