Το επίκεντρο εντοπίζεται 11 Χλμ. ΔΒΔ των Καρυών, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,6 χιλιόμετρα – Λέκκας: Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:09 της Τετάρτης (25/3) στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 Χλμ. ΔΒΔ των Καρυών Αγίου Όρους ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,6 χιλιόμετρα.
Δείτε πως κατέγραψαν τον σεισμό οι σεισμογράφοι του Παν. Πατρών σε πραγματικό χρόνο


Aκολούθησαν τρεις συνεχείς μετασεισμοί στην περιοχή. Ο πρώτος έντασης 2,9 Ρίχτερ στις 21:16 και οι δύο επόμενοι, μεγέθους 3 και 3,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, στις 21:20 και στις 21:21, αντίστοιχα. Ακολούθησε στις 21:33 νέος σεισμός έντασης 3,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Λέκκας: Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας
Ο Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για τον σεισμό στην ερτ τονίζοντας πως: «Ο σεισμός είναι στην ίδια περιοχή που είχαμε παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα που τελείωσε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χωρίς να έχουμε καμία ένδειξη ότι θα έχουμε συνέχεια της δραστηριότητας, έγινε τώρα ο σεισμός των 4,9 ρίχτερ. Θέλει προσοχή. Παρατηρούμε το φαινόμενο, θεωρώ ότι η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας».











