«H γυναίκα του Μίχου μου πρόσφερε χρήματα για να μην τον καταγγείλω»

Αρνήθηκε κατηγορηματικά η 37χρονη μητέρα ότι η ίδια εξέδωσε τη 12χρονη κόρη της, απολογούμενη στην ανακρίτρια που με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, την έκρινε προφυλακιστέα.

Η 37χρονη υποστήριξε πως είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ηλία Μίχο ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να «ρίχνει στάχτη στα μάτια» όλων για να συνεχίζει ανενόχλητος τη δράση του, την οποία αγνοούσε παντελώς η κατηγορούμενη.

Δεν της είχε περάσει από το μυαλό μέχρι τη στιγμή που έμαθε τι βίωνε το παιδί της στα χέρια του και ήθελε να πάει να τον σκοτώσει για το κακό που έκανε, όπως είπε η 37χρονη στην απολογία της.

Την ώρα πάντως που ολοένα νέα στοιχεία προκύπτουν από την κυρία ανάκριση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διαρροή αποσπασμάτων της δικογραφίας και κυρίως της κατάθεσης της 12χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου. Η διαρροή της δικογραφίας της ανήλικης προκάλεσε την παρέμβαση και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη μητέρα στην απολογία της προσπάθησε να πείσει ότι είχε πλήρη εποπτεία του οσίου της και των κινήσεων του ακόμα και όταν πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου συνήθως μετά το τέλος του ολοήμερου σχολείου.

«Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί… Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Επίσης του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του» φέρεται να είπε η μητέρα υπερασπιζόμενη εαυτόν.

«Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας, ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού που ήταν στην λιτανεία της εικόνας και ήθελα να φωνάξω είναι βιαστής πιάστε τον. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα…» ισχυρίστηκε κατά τις ίδιες πληροφορίες η κατηγορούμενη.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στο γεγονός πως όταν μίλησε στη σύζυγο του κατηγορούμενου εκείνη αρχικά δεν τη πίστεψε. Αργότερα, κατά τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης φέρεται να της έκανε πρόταση να μην καταγγείλει την υπόθεση στις αρχές και εκείνη θα τη βοηθούσε οικονομικά συνδράμοντας την να πάει το παιδί σε ψυχολόγο για να μην καταστραφούν οι δύο οικογένειες.

«Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου, μου λείπουν πάρα πολύ και όταν μιλάω μαζί τους και κλαίνε αυτά εγώ βασανίζομαι… Εγώ δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου. Πάντα προστάτευα τα παιδιά μου όποιος κι αν τα πείραζε» είπε η μητέρα στην ανακρίτρια.

Στο μεταξύ αύριο το μεσημέρι απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας οι τρεις πρώτοι πελάτες από την αποκαλούμενη “μαύρη λίστα” οι οποίοι συνελήφθησαν με τη κακουργηματική κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Θεία 12χρονης: Δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε η μητέρα

Στο πλευρό της 37χρονης μητέρας από τον Κολωνό τάσσονται με τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια, η μεγαλύτερη αδελφή της 12χρονης, αλλά και η θεία του κοριτσιού, οι οποίες επιμένουν για την αθωότητα της τονίζοντας πως δεν ήξερε τίποτα για όσα συνέβαιναν. Και μόνο όταν η θεία από τη Λευκάδα ανακάλυψε τα ” νοσηρά” μηνύματα του Ηλία Μίχου στο παιδί, η 27χρονη κατάλαβε τι γινόταν.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την μητέρα» φέρεται να αναφέρει για την μητέρα της 12χρονης στην κατάθεση της η θεία της μικρής από την Λευκάδα, αδελφή του πατέρα των παιδιών, η οποία φιλοξενούσε το κοριτσάκι, όταν είδε στο κινητό της τα μηνύματα.

«Η μητέρα της αγαπούσε όλα τα παιδιά της, τα λάτρευε και δεν άφηνε κανέναν να τα πειράζει… Η μητέρα της δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση της.

Η θεία της 12χρονης φέρεται να περιέγραψε στην κατάθεση της πώς κατάφερε να αποσπάσει από το παιδί τον κωδικό για να ανοίξει το κινητό αλλά και τη στιγμή που «πάνω στον πανικό» της επικοινώνησε με τον Ηλία Μίχο από τον οποίο ζήτησε τον λόγο για τα σοκαριστικά μηνύματα που έστελνε στο παιδί.

«Του λέω: «Ποιος είσαι εσύ που μιλάς με 11χρονο». Με ρωτούσε συνέχεια: «Ποια είσαι εσύ» και τότε του είπα: «Εγώ είμαι αυτή που θα σου ανοίξω το λάκκο» και μου απάντησε ότι «Δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα» φέρεται να μετέφερε το διάλογο που είχε.

«Η μητέρα της αγαπούσε όλα τα παιδιά της, τα λάτρευε και δεν άφηνε κανέναν να τα πειράζει. Μετά το τηλέφωνο στον Μίχο, πήρα τηλέφωνο τη μάνα της για να της τα πω κι αυτή έπαθε σοκ. Η μητέρα της δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε, μόλις το έμαθε πήγε αμέσως με τον πατέρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού να κάνουν καταγγελία, αλλά το Αστυνομικό Τμήμα τους έδιωξε. Όταν τους έδιωξαν από το τμήμα, η μητέρα μου είπε ότι ο Μίχος είχε πολλές διασυνδέσεις και ίσως γι’ αυτό τους έδιωξαν. Τότε πήρα το Χαμόγελο του Παιδιού τηλέφωνο για να με κατευθύνουν» κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η θεία του παιδιού συμπληρώνοντας πως «ποτέ κανείς στη γειτονιά δεν κατάλαβε τίποτα». Η μάρτυρας είπε πως το παιδί έμενε το πολύ μέχρι τις 11.30 το βράδυ στην πλατεία της γειτονιάς μαζί με άλλα παιδιά «και αυτό όχι κάθε μέρα».

Η μάρτυρας μετέφερε στην ανακρίτρια πως το παιδί την διαβεβαίωσε πως οι γονείς της δεν γνώριζαν τίποτα. «Η μικρή μου είπε ότι δεν ήξεραν τίποτα η μητέρα της και ο πατέρας της, ότι ο Μίχος της έδειχνε τα όπλα που είχε και σε αυτήν και στον μικρότερο αδερφό της και την απειλούσε ότι αν μιλούσε στους γονείς της αυτή θα πάθουν κακό» τόνισε συμπληρώνοντας πως «Η μητέρα της μικρής δεν είχε καν υποψία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κόρη της. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατηγορείται. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η μάνα γι’ αυτό το πράγμα γιατί είδα την αντίδραση της. Αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό. Τις επόμενες ημέρες που η μικρή ήταν πιο ήρεμη την ρώτησα πολλές φορές για τη μητέρα της και αρνήθηκε ότι η μητέρα της ήξερε οτιδήποτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την μητέρα».

Υπέρ της μητέρας της και η 19χρονη αδελφή του κοριτσιού

Υπέρ της μητέρας της κατέθεσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας. Η 19χρονη κοπέλα που σπουδάζει ενώ παράλληλα εργάζεται, καταθέτοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η μητέρα της δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Μένω στη γιαγιά μου αλλά πηγαίνω πολύ συχνά στο πατρικό μου σπίτι. Η αδερφή μου δε μου είχε δώσει κανένα σημάδι. Όταν πηγαίναμε μαζί βόλτα ήταν πολύ χαρούμενη. Στο κατάστημα του κ. Μίχου πηγαίνει δύο φορές περίπου την εβδομάδα για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Η αδελφή μου έπαιρνε 10 € από αυτή τη δουλειά και τα έφερνε σπίτι… Πήγαινε κανονικά στο σχολείο» φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια και στη συνέχεια περιέγραψε πως είναι πολύ αγαπημένες με τη μητέρα τους.

«Με τη μητέρα μου είναι πολύ αγαπημένες όπως και εγώ με τη μητέρα μου και τα λέμε όλα… Η μητέρα μου όταν έμαθε όλα αυτά για τον κύριο Μίχο έπαθε σοκ, έτρεμε ολόκληρη. Όταν την ενημέρωσε η θεία μου, η μητέρα μου πήρε εμένα και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» κατέθεσε η 19χρονη και αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε η μητέρα της σε βάρος του προφυλακισμένου επιχειρηματία.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν την μητέρα μου. Η μαμά μου ήταν πάντα σε πρώτη θέση για ότι μας συνέβαινε και πάντα μας υπερασπιζόταν όταν μας μιλούσε κάποιος άσχημα. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο και ας έχουμε οικονομικά προβλήματα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε δε μας έχει λείψει ποτέ τίποτα. Η μητέρα μας είναι σε όλα δίπλα μας τρέχει συνέχεια για να βοηθήσει την οικογένεια της και δε μας έχει παρατημένα» φέρεται να κατέθεσε η νεαρή κοπέλα στην ανακρίτρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.