ΓενικάΠολιτικήΤελευταία Νέα

“Εγώ κρατούσα τις μετοχές του Νίκου Παππά”

Συνεχίζεται η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην επιτροπή της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Ο επιχειρηματίας, αναφερόμενος στο λεγόμενο «ΣΥΡΙΖΑ channel», έκανε λόγο για έγγραφο που περιέχει το «μοίρασμα» των ποσοστών του νέου καναλιού που επρόκειτο να δημιουργηθεί λέγοντας: «Είχα τις μετοχές τους! Τις μετοχές του Νίκου Παππά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος στην επιτροπή ήταν ο εξής:

Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντα. Ήμουν μπροστινός.

Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Ο «κόκκινος εργολάβος» κατέθεσε επίσης ότι το περασμένο βράδυ «έβαλε τη μνήμη του να δουλέψει δυνατά» και θυμήθηκε την ύπαρξη και νέου SMS από τον Ν. Παππά, που τον προτρέπει να αποταθεί στον Λιανό της CCC.

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου το οποίο λέει “πηγαίνετε στον Τόνι Λιανό”. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος. Το λέω στην κυρία Τζάκρη» είπε.

Παράλληλα ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε σε συναντήσεις του Νίκου Παππά με άλλους επιχειρηματίες, υποψήφιους για τις τηλεοπτικές άδειες. «Μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα, μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν, πίναμε καφέ» φέρεται να δήλωσε ο επιχειρηματίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *