Κάρτα Ελευθερίας: Διαθέσιμη το β’ δεκαήμερο του Ιουλίου – Πώς εκδίδεται, πού χρησιμοποιείται

Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί στο gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Freedom pass» ονομάζεται η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ που θα χορηγήσει η πολιτεία σε νέους ηλικίας από 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη κάνει ή θα κάνουν έως το τέλος του έτους τουλάχιστον τη μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού αλλά θα είναι στοχευμένη σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.


Που θα χρησιμοποιείται η «Κάρτα Ελευθερίας»


Αεροπορικές ακτοπλοϊκές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές
Ενοικίαση οχημάτων
Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
Ταξιδιωτικά γραφεία,
Κινηματογράφος
Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι


Οι δικαιούχοι – η διαδικασία έκδοσης της κάρτας
Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης η «Κάρτας Ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003. Θα είναι ψηφιακή, δηλαδή θα βρίσκεται στο «ψηφιακό πορτοφόλι» του κινητού του κάθε νέου δικαιούχου νέου, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα και για κάρτα σε κανονική μορφή.
Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί στο gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.
Πώς χρησιμοποιείτε το Freedom Pass
Η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
Και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS


Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.