ΓενικάΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Σήμερα η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Ενώπιων της ανακρίτριας θα βρεθεί και σήμερα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να απολογηθεί.

Ωστόσο, πριν την απολογία του, αναμένεται να εξεταστεί η ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας, που υπέβαλε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο κατηγορούμενος και κρατούμενος με ένταλμα σύλληψης καλλιτέχνης με την ένστασή του βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους εισαγγελείς κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης, αλλά και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης, το οποίο θεωρεί άκυρο.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως όλη η προδικασία σε βάρος του εντολέα του πάσχει από απόλυτη ακυρότητα, καθώς ο κ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε σε γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις και κατά παράβαση του νόμου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται. Όπως είπε ο κ. Κούγιας, για την έκδοση εντάλματος απαιτείται είτε να διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα είτε να κινδυνεύει με διαφυγή ο δράστης, παράγοντες που στην περίπτωση του εντολέα του δεν έχουν ισχύ.

Ο συνήγορος τόνισε πως ο κ. Λιγνάδης όχι μόνο δεν ήταν ύποπτος φυγής, αλλά αντίθετα και να εξεταστεί ζήτησε και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι καταγγελίες που αφορούν τις δύο πράξεις βιασμού που αποδίδονται είναι ψευδείς, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι και οι δύο Αιγύπτιοι».

Μάλιστα ο συνήγορος ανέφερε για την πράξη βιασμού που καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στην Επίδαυρο στις 8 Αυγούστου 2015 πως ο εντολέας του μπορεί με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις να αποδείξει ότι βρισκόταν στο εξωτερικό μέχρι τις 10 του μήνα. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, προτείνει να εξεταστούν πριν την απολογία του συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφος, επιχειρηματίας και άλλοι που επιβεβαιώνουν τον καλλιτέχνη.

«Με τη δεύτερη καταγγελία, που αφορά το 2010, είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας. Ο συνήγορος τόνισε ότι ο εντολέας του δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, ωστόσο αρνείται την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε «φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία» αναφερόμενος και σε ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, όλη η υπόθεση αποτελεί «μία χοντροκομμένη κατασκευή» με στοιχεία «θολά και κόντρα στην κοινή λογική», για την οποία εφαρμόστηκε μία «ταχύτατη διαδικασία κατά ευθεία παράβαση της νομιμότητας».

Οι μηνύσεις σε βάρος του

Ως τώρα ο Δ. Λιγνάδης έχει δεχτεί μηνύσεις για βιασμό, ενώ αρκετοί μάρτυρες έχουν καταθέσει εναντίον του.

Ειδικότερα, έχει δεχτεί μήνυση από έναν 25χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος καταγγέλλει βιασμό σε ηλικία 14 ετών το 2010 στο διαμέρισμα του Λιγνάδη. Παράλληλα μήνυση σε βάρος του έχει καταθέσει και ο 40χρονος Βασίλης Κ., ο οποίος καταγγέλλει βιασμό το 1995 σε ηλικία 15 ετών. Αυτό το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Επίσης έχουν κατατεθεί οι εξής μαρτυρίες:

ΜΑΡΤΥΡΙΑ από 23χρονο Αιγύπτιο: Καταγγέλλει βιασμό το 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Τότε ήταν 17 ετών.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ Νίκου Σ.: Καταγγέλλει βιασμό σε ηλικία 19 ετών το 2005 στο σπίτι του.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ 40χρονης ηθοποιού: Πρώην σύντροφός του, η οποία καταγγέλλει κακοποίηση ανηλίκων που είχε ακούσει και είχε πέσει στην αντίληψή της τότε.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ φοιτήτριας Α.A.: καταγγέλλει άσεμνες συμπεριφορές στο Παν. Πελοποννήσου και απόπειρα αυτοκτονίας φοιτητή-συντρόφου Λιγνάδη.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ Χρήστου Π.: Καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση σε ηλικία των 14 ετών σε κινηματογράφο.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ Χρίστου Χ.: Καταγγέλλει αποπλάνησή του στην Πλ. Αμερικής και απόπειρα βιασμού σε ξενοδοχείο στην Πλ. Βάθη.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ φίλου 25χρονου μηνυτή: Επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του 25χρονου.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ 48χρονου

Πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *