ΓενικάΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Σχολικά Γεύματα: Καταγγελία για επιλεκτική συμπεριφορά του υπ. Παιδείας σε Δημοτικά σχολεία της Νίκαιας

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος Σχολικής Ένωσης Γονέων Νίκαιας – Ρέντη

Διακρίσεις από το υπουργείο Παιδείας σε βάρος μαθητών καταγγέλλουν γονείς για συγκεκριμένα σχολεία της Νίκαιας σχετικά με τα σχολικά γεύματα που διανέμονται στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 13ο και 18ο Δημοτικό Νίκαιας τα οποία συστεγάζονται. Το 18ο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» ενώ το 13ο όχι. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σχολεία συστεγάζονται, μοιράζονται δηλαδή το ίδιο προαύλιο. Αποκλεισμένα ωστόσο από το πρόγραμμα είναι και το 26ο αλλά και το 19ο Δημοτικό Σχολείο.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Σχολικής Ένωσης Γονέων Νίκαιας – Ρέντη, κ. Κυριάκο Ιωαννίδη ο οποίος μας ανέφερε πως: «Αυτά τα σχολεία εδώ και χρόνια δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα αυτό. Ως αιτιολογία, επικαλούνται ότι με βάση το κονδύλι που έχουν να διαθέσουν συνολικά για τα σχολεία του Πειραιά και συγκεκριμένα για τα σχολεία της Νίκαιας, αυτά τα τέσσερα σχολεία, είναι πάνω από τη Λαμπράκη, δηλαδή είναι πιο «πλούσια». Αυτά θεωρούνται κοινωνικά κριτήρια. Είναι τραγελαφικό που φέτος υπάρχουν δύο σχολεία που τα σπίτια των μαθητών έχουν απόσταση ένα μέτρο το ένα με το άλλο και το ένα πεινάει και το άλλο δεν πεινάει. Ετοιμάζουμε σύσκεψη με τα αποκλεισμένα σχολεία την άλλη εβδομάδα. Το επόμενο βήμα θα είναι να πάμε έξω από το υπουργείο».

Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε και με τον Πρόεδρο Συλλόγου γονέων του 26ου Δημοτικού Νίκαιας που είναι αποκλεισμένο από το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα». Ο κ. Αντώνης Λυμπερόπουλος ανέφερε πως: «Δεν το μηδενίζουμε το πρόγραμμα, είναι καλό. Σιγά σιγά εντάχθηκαν κάποια σχολεία στη Νίκαια και εντάσσονται κι άλλα. Μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί 25 σχολεία. Πέρυσι κάναμε και μία κινητοποίηση και μας είπαν πως θα δούμε τι θα γίνει με την επόμενη ΚΥΑ. Η ΚΥΑ εκδόθηκε και δεν δόθηκε λύση. Φέτος, έδωσαν γεύματα σε ένα σχολείο που συστεγάζεται με άλλο. Ωστόσο, δεν έχουν τις φορολογικές δηλώσεις των γονέων για να λάβουν υπόψιν οικονομικά κριτήρια. Απλώς έτυχε το 18ο Δημοτικό να έχει τους λιγότερους μαθητές. Αυτό που έκαναν σε σχολεία που συστεγάζονται, δηλαδή που μοιράζονται το ίδιο προαύλιο, τα μισά παιδιά να έχουν και τα άλλα όχι είναι λίγο οξύμωρο. Αυτόματα δείχνουν ότι τα κριτήριά τους δεν είναι αυτά που λένε. Να σημειώσουμε ότι πέρα από το οικονομικό κομμάτι κάθε οικογένειας που βοηθούν αυτά τα γεύματα, γιατί πλέον υπάρχουν ανατιμήσεις, είναι και ο προγραμματισμός, δηλαδή όταν εργάζονται και οι 2 γονείς είναι μία βοήθεια να υπάρχει το φαγητό για το παιδί έτοιμο».

Τέλος, η «Ζούγκλα» ήρθε σε επικοινωνία και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων και συγκεκριμένα με την υπεύθυνη για το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», κα Τσούκλερη Βίκυ η οποία ανέφερε πως: «Το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εργασίας δίνουν έναν αριθμό γευμάτων. Ο συντονισμός ανήκει στον ΟΠΕΚΑ. Φέτος, δεν έδωσαν κάτι παραπάνω, απλώς οι εγγραφές ήταν λιγότερες, οπότε βάλαμε τα γεύματα που περίσσεψαν να πάνε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Όλα τα σχολεία έχουν ανάγκες. Το υπουργείο αποφασίζει. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο πρέπει να μπουν τα περσινά σχολεία γιατί έχουν προτεραιότητα.

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *