Covid-19ΓενικάΠολιτικήΤελευταία ΝέαΥγεία

Ευρωπαϊκή κραυγή κατά της υποχρεωτικότητας

Την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον πολιορκεί τα συστήματα Υγείας των ευρωπαϊκών χωρών με αποτέλεσμα πολλές από αυτές, ιδιαιτέρως στην κεντρική Ευρώπη να υιοθετούν ήδη σκληρά μέτρα αλλά και καθολικό lockdown, στις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών χωρών, πληθαίνουν οι πολίτες που αμφισβητούν τις κυβερνητικές πολιτικές και εναντιώνονται στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Επεισοδιακές ήταν οι διαμαρτυρίες στο Λονδίνο το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ενώ έντονη ήταν η παρουσία των διαμαρτυρομένων πολιτών στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα την Κυριακή.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται σε ένα δυσεξήγητο αδιέξοδο αφού από τη μια υιοθετούν σκληρές πολιτικές και επιβάλουν τον εμβολιασμό των πολιτών και από την άλλη είναι υποχρεωμένες να αποδεχθούν ότι αυτοί οι εμβολιασμοί όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά προκαλούν περισσότερα προβλήματα στις κοινωνίες.

Από την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη είναι υποχρεωμένες να αποδεχθούν ότι η παραλλαγή Όμικρον θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ως εκ τούτου προκαλεί έμφραγμα στα δημόσια συστήματα Υγείας. Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθετούν σκληρά μέτρα με περιορισμούς που αντί να λύνουν το πρόβλημα αυξάνουν την οργή των πολιτών και την αντίσταση της κοινωνίας.

Xιλιάδες υγειονομικοί στους δρόμους της Αθήνας

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων διαχωρισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00, στο Πάρκο Ελευθερίας ενώ ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *