Νέες χαλαρώσεις για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω Covid-19 !!

Νέες χαλαρώσεις για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω Covid-19 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, από το υπουργείο Υγείας. Οι περαιτέρω άρσεις αυτές αφορούν στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και στη μουσική στην εστίαση, και αποφασίστηκαν έπειτα από τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο υφυπουργός, από τις 12 Ιουνίου αλλάζει το ωράριο της κυκλοφορίας των πολιτών με τη μετατόπιση της απαγόρευσης από τις 00:30, όπως ίσχυε ως τώρα, μία ώρα αργότερα, στη 01:30 δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα. Η λήξη της απαγόρευσης παραμένει στις 5 το πρωί. Την ημέρα εκείνη, επιπλέον, επιστρέφει η μουσική στους χώρους εστίασης, αλλά μόνον σε εξωτερικούς χώρους και αυστηρά αν φιλοξενούν καθήμενους πελάτες.

Την 1η Ιουλίου αναμένεται η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εφόσον επιτραπεί από την επιδημιολογική εικόνα.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ. Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής θεατών σε συναυλίες με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.