Συναγερμός στην Κρήτη: Τρία κρούσματα νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

Συναγερμός στην Κρήτη: Τρία κρούσματα νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων νέας παραλλαγής του κορωνοϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το συγκεκριμένο στέλεχος εντοπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ένα συνδυασμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη της ακίδας του που πιθανόν να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο διαφυγής της ανοσίας.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει ήδη εντοπιστεί στη Ρωσία και τη Νορβηγία. Οι τρεις άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί δεν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες , τουρίστες αλλά κάτοικοι του νησιού. Η ιχνηλάτηση των επαφών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πλέον, το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες είναι αν τα εμβόλια που χορηγούνται στους πολίτες είναι αποτελεσματικά απέναντι σε αυτή τη μετάλλαξη.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γιατί δεν ξεκινάτε τη συζήτηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *